zaterdag 31 januari 2015

Oversteek Suriname dag 4

We dachten eerst wel, wat is het een lang eind, gaan we ons niet vervelen? Of zoals het lijkt er geen eind aan te komen?
Niets is minder waar, de dagen vliegen om, maar wat doe je dan? Eigenlijk niets…
In de ochtend loop je een rondje dek, contoleer alles of je iets afwijkends kan ontdekken, dan doen we even ontbijten! Vanmorgen was het havermout.. maar hebben besloten dit alleen te doen met wat minder geslinger.. daarna een kop koffie.. tussendoor even een weerkaart opgehaald.
Die de laatste wacht heeft gehad gaat even liggen te "lezen" tot die na een uurtje of zo wakker wordt..
Dan worden de voorbereidingen getroffen voor het warme eten. Dit doen we onder de middag dan is het lekker daglicht, en hebben we alle tijd om de rommel op te ruimen, dat valt in het donker niet mee.
Tussendoor is het puur genieten van die grote golven af en toe even met de hand sturen zo surfend van die hoge dijken af heerlijk..
Je komt in een soort roes, waarin de dag weer vanzelf overgaat in de nacht. Een beetje doezelen met je wachtjes, Joce zit meestal boven ikzelf blijf lekker beneden en kijk dan af en toe boven om ons heen.
Zeeziekte hebben we alle twee gelukkig (klop klop) geen last van soms is Joce een beetje vreemd in de buik van haar capriolen in de keuken, maar dat is weer snel over..
Wel hebben we en klusje er bij gekregen.. we hebben last van waterplanten deze komen steeds in de duogen te hangen waardoor de schroef niet lekker meedraait en dat gaat ten kostte van de stroom voorziening.. we varen af en toe door hele velden heen..
Dus elke keer moet ie even schoon worden geklopt..
En ook met vissen is het problematisch.. maar ja dan maar aan de tonijn uit blik toch!
Om 12 uur hadden we toch weer even een 160 mijl geklokt!! (de waterplanten lagen aan dek..)
Alles is verder goed aan boord
-----
At 31-1-2015 9:54 (utc) onze positie was 14°17.18'N 033°50.69'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten