vrijdag 30 januari 2015

Oversteek Suriname dag 3

In de loop van de dag was de wind en ook de golven ietsje rustiger geworden.
Zodat we weer een mooie zeildag hadden, slingeren? Wij vinden het tot nu toe gelukkig meevallen.
Als de wind zou wegvallen naar 10 knoopjes of zo, dan is het niet meer leuk denk ik.. Maar zoals het er nu voorlopig uitziet hebben we daar nog geen last van.. en is het leven redelijk comfortabel
Natuurlijk slingeren we maar het is (nog) te doen.
En varen we heerlijk verder.. We komen langzaam aan in het ritme, even wat stiller van wind en gelijk weer wat kleine klusjes gedaan, alles op dek controleren, wat een dagelijkse klus is.
Morgen als het weer het toelaat zullen we met de dekwas alles eens gaan afspuiten, alles is rood en door de paar druppels die waren gevallen is alles uitgelopen . Ook onszelf gaan we maar eens verwennen met een douche als het wat stil is.
Maar eerst zeilen we de nacht in! Waar we ons eerste schip op de ais waarnemen, de Honduras Star.. Een tankertje 150 meter, maar die gaat 35 mijl achter ons langs.. geen visual.
Vrijdagmorgen, op een half uurtje windstilte na van een in de buurt gelegen onweersbui, was het een mooie nacht met een stabiele wind..
Er drijven nu in de ochtend en paar buien langs waar we af en toe flink wind van hebben de top was 35 knoop voor even, we kijken er van op hoe snel de golven opbouwen.. Maar ook zo snel het weer inzakt
12.00 u we klokten 143 mijl.. op dit etmaal
-----
At 30-1-2015 9:13 (utc) onze positie was 15°03.60'N 031°23.29'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten