donderdag 26 mei 2016

Klaar voor de oversteek

Woensdag, buiten wasdag stond ook in teken van klusjes!
De mastcontrole, zeilreparatie, motordingen, schoot veranderen na schavielen, waterfilters, diesel volgooien en ga maar door. Zo hebben we nog een windex ergens aan boord liggen en na uitgebreid zoeken ligt alles netjes op zijn plek maar géén windex!
            Beschermstrookje onder de yankee
Zo zijn we weer even bezig, en het meeste is weer klaar. Gedane arbeid geeft zoet te rusten, en dat is echt waar!
Metblopen hier door het dorp kwamen we in een zaakje, waar je kweilend doorheen liep, je kon niet bedenken wat en ze hadden het, zelfs een veertje voor onze deurslot die stuk was, niet rvs maar we kunnen weer vooruit en altijd beter dan een heel nieuw slot, waar het eigenlijk eerst op neer kwam.
We hebben Perko beslag, niet de eerste de beste, maar als er dus een veertje van een dergelijk slot stuk is, zijn er geen nieuwe van Perko te krijgen, en moet je een nieuwslot kopen á ruim 100 €!!!! Ze zijn gek! 
Onze lang gezochte V-snaar lag hier ook prachtig...
In iedergeval is de boot voorlopig klaar voor vertrek en kunnen we verder van het mooie eiland genieten..

Donderdag hebben we een stukje van de railroad-track gelopen het is een wandeltocht over een voormailige treinroute, deze tocht is in 9 routes verdeeld, elk zo'n 6 km lang. Vandaag het eerste stuk gedaan met de bedoeling met de bus terug, maar je raad het al het werd een heen en weertje!
Omdat het hier ook voorjaar is waren er prachtige groene kleuren.

En ook veel bloemen in bloei, er staan af en toe ook catussen en met een mooie gele bloem er op.
Het was wat regenachtig en konden we af en toe schuilen onder een flink blad van een palmboom..
Aan het einde kwamen we bij een brug, maar deze was er niet meer op de peilers na.. En was er wat verdedigings gebouwen en ook weer een mooi uitzicht.

Terug even bij de motor gekeken omdat er wat water onder lag, we waren nog steeds niet gerust betreft de asafdichting, maar verder onderzoek bleek er een klemband kapot, en na goed te kijken was deze gewoon door gerot..  Voor een RVS klem moet dat niet mogelijk zijn en baalde ik hiervan.
 Alles schoon gemaakt en weer een nieuwe gemonteerd, maar mijn vertrouwen is hier uit en wil alle klembanden van dit type gaan vervangen.. waardeloos spul dus.. 
Na de enkele weken in de ICW hebben we ook weer aardig pokken op het onderwaterschip opgedaan.
Dus... de was moest toch drogen en dus een mooie gelegenheid om het onderwaterschip te reinigen, niet mijn favoriete klus maar het water is hier nog wel even warmer dan op de Azoren. En na een paar uur was alles weer schoon en ik aardig aan mijn einde!

De gasfles was ook weer gevuld hier, prijs viel mee het kostte maar 3 biertjes. Met de wetenschap dat een biertje hier 8 dollar kost!! (Duurste vulling van de hele reis) 
Maar 3 biertjes klinkt beter..
Er was vers brood aangekomen en gingen we er even lekker tegenaan! We hadden nog wat hagelslag met lekkere roomboter op een vers broodje mmmmmmm

 In de middag nog even een lekkere wandeling gemaakt in de buurt, een kleine km lopen en je zit aan de oceaan  kant waar mooie sculpturen zijn te zien, uitgesleten door de zee en met het mooie weer en heldere water kan je er mooi zitten weg te dromen..


                                                Daar moeten we straks heen!
We brengen de dagen wat door met snorkelen en wandelen wat hier wel de moeite waard is.
Ook tussendoor weer een paar klusjes gedaan, die blijven komen lijkt het wel..
Er lag wat water onder de motor en gelijk dachten we aan de asafdichting waar we laatst problemen mee hadden, maar het bleek een kapotte slangklem te zijn van de waterpomp! Bovendien een RVS maar doorgerot! Dus hier nieuwe gekocht en alle klemmen van dat type vervangen!

Dinsdag werd Ron gecharterd voor een voltrekking van een rechtzaak!
De vrouw was "nagging" naar haar man en werd veroordeeld tot onderdompeling..
Het werd leuk gespeeld met een hoog gehalte (Engelse) humor inspelend op net publiek..
 
Er lijkt hier elke dag wel wat te beleven.. Ondertussen gaad het volladen van de boot gewoon door, en werd de diesel aangevuld, gelukkig maar 2 jerrycannen die wehadden opgemaakt.
De diesel kost hier 10 biertjes voor 45 liter nou klinkt toch weer goed hé..  Het zijn trouwens de zelfde biertjes als eerder genoemd!
Water werd aangevuld, wat extra zodat we lekker kunnen douchen onderweg, en hebben we een voorraad van zo'n 550 liter aan boord..
        De boot lag aardig zwaar toen alles vol was!
Ook halen we dagelijks de weerberichten op, en is het plan a.s. vrijdag te vertrekken. Dit hangt ook af van twee lagedruk gebieden waar we na 5 dagen tussen in geraken wel elk een paar honderd mijl van ons verwijderd, maar als het wat " te" wordt gaan we volgende week woensdag weg.. We gaan geen dikke bries opzoeken..
En elke dag krijgen we meer antwoorden op het weer!

Een abrubt einde aan ons verbijf..
Gezien het weer en de komende verwachtingen zijn we besloten om vandaag Woensdag te vertrekken.
Het was een lastige beslissing, maar denk de beste omdat het voor volgende week nog wat onduidelijk is wat het weer doet..
Komende week hebben we zowieso mooi weer 
We houden jullie onderweg op de hoogte..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten