woensdag 18 mei 2016

Dag 4 Portugese oorlogsschepen..

Ja, en omdat we in de Bermuda driehoek varen niet gelijk denken dat de vroeger op mysterieuze wijze verdwenen schepe nu onze weg kruisen! met aan flarden gewaaide ra zeilen We zijn ook nog geen vreemde mistwolk tegengekomen. ook geen moderne oorlogsbodems..

Maar ik heb het over de beruchte kwal die door middel van zijn natuurlijke zeiltje en zijn meer dan 3 meter lange (erg giftige) netels de oceaan doorwaaien.
Ze passeren van groot en klein in soms flinke aantallen de boot.

Voor de rest gaat het zijn gangetje, nu ik typ hangen we nog steeds tussen de 30 en af en toe 35 graatjes in spagaat een klein blogje te typen!
Maar we liggen bijna koers op Bermuda, de wind draait gunstiger elk uur en kunnen we straks (eindelijk) de schootjes weer wat vieren. We liggen al twee dagen onder een flinke hoek en dat is weer genoeg voorlopig.
We vissen nu steeds, gisteren een vis er aan maar ging weer van de haak los, nu vissen we met een dregje en als ie hapt is het zijn laatste keer..

Woensdagmorgen de wind flink gedraaid en konden de zeilen wat worden gevierd, niet meer onder een helling varen.. heerlijk weer eens
Weinig bijzonderheden verder nu, windje 4-5 ruime wind en de golven worden wat regelmatiger..
alles (nog) heel
groeten van de verleiding
-----
At 18-5-2016 10:08 (utc) onze positie was 32°08.50'N 072°11.24'W

Antwoord op deze mail in een NIEUWE mail!!
Zodat de oude mail niet wordt teruggestuurd..

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten