woensdag 28 januari 2015

Oversteek Suriname dag 1

Gisteren dinsdag 27-01 om 12 uur met erg mooi weer vertrokken. Waar elke dag een harde wind waait was het nu rustig? en vertrokken we met een 15 knopen wind.. en een klein zonnetje, wat het aangenaam maakte. En dat nam ook het laatste bal in je buik gevoel bij ons weg.. geen weg terug meer.
Later nam de wind wat toe naar een 20 knopen wat zorgde voor een lekkere gang. De zee was nog rustig en regelmatig onder de eilanden.
Woensdag, We varen net als gistern met 3 reven in het grootzeil en de yankee vol, het grootzeil staat er meer op voor de steun tegen het slingeren.
We konden gisteravond geruime tijd een 7 knopen vasthouden maar later werd het zeuren met de wind, en zakte het gemiddelde snel, vanwege een paar buitjes (10 druppels) draaide de wind nogal en hebben we zo'n 4 keer moeten gijpen!
Wat met een uitgeboomd voorzeil op werken begon te lijken. Zelfs de motor heeft nog 3 uurtjes meegedraaid!
Betreft het slingeren, als er voldoende wind is gaat het redelijk comfortabel, maar met minder wind is het een slingerbak..
Maar tot nu toe varen we lekker, dit etmaal hebben we een 120 mijl geklokt, hopen dat we het nog wat kunnen opschroeven..
Alles gaat goed aan boord.
-----
At 28-1-2015 9:42 (utc) onze positie was 16°24.85'N 026°41.57'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 opmerking:

  1. Ron en Joce
    Behouden vaart, we volgen jullie avontuur.
    groeten Wilco en Christa

    BeantwoordenVerwijderen