donderdag 25 augustus 2016

Dartmouth en verder oost

Na een tochtje van 66 mijl helaas op de motor, kwamen we einde middag aan in Dartmouth.
Vertrek uit Fallmouth
Onderweg geen zuchtje wind en als er wat kwam was het van achteren wat niet erg opschiet. Onderweg alles wat we aan vislijnen hadden sleepten we mee, behalve wat zeegras verder geen leven.. We gaan onze strategie voor een volgend stuk even drastisch aanpassen! Want dat kan niet zo. Wel verschillende keren dolfijnen op bezoek gehad en dwars van Eddystone rocks vele scholen met jonge vis aan de oppervlakte waar de zeevogels zich tegoed aan deden..
Vele scholen jonge vis
In Dartmouth was het behoorlijk druk, het is tenslotte vakantie tijd en gooide we eerste instantie het anker maar uit.. Toen de “Kind” even later voorbij kwam vond die even later een plekje aan een visitors pontoon waar we nog bij konden.
Daar waren we blij mee want er werd veel wind aangegeven voor de komende dagen en dan lig je achter het anker met de harde stroom die hier staat niet altijd even lekker. Volgende dag even naar de kant met de watertaxi, met de dinghy zou het een natte onderneming worden.

Een leuke binnenstad
Het was pas na de middag vanwege de regen, maar we konden even lekker de benen strekken en verder lopen dan een rondje boot. Volgende dag wat verder naar een plekje dicht bij de ingang van de rivier. Waar we knap zicht hadden op de dikke wind die er stond met zijn golven, geen weer om te varen vonden we.
Oude vissersboot uit Lowestoft

wel kwam er een oude visboot onder zeil naar binnen toe..
Avonds lekker gegeten samen met Dick en Anita. Morgen gaan hun verder en wij blijven hier nog even liggen..

Lekker uit eten met zijn vieren


De vorige keer hadden we er geen tijd voor maar nu wilden we wel eens met het stoomtreintje mee. Dit station ligt aan de overkant van Dartmouth.. Kingswear.. Daar stap je op de trein en rijd je in een half uur langs de rivier en door het land naar Paignton,
 daar uitgestapt sta je midden in de toeristen molen.. souvenirwinkels, restaurants, speelhallen, boetiekjes en noem maar op en natuurlijk drommen met mensen..

 Even slikken maar ook wel weer leuk, wij gingen hier vandaan lopend naar Brixham een 10 km verderop gelegen stadje lopen langs het bekende Coastal path.

Het weertje was redelijk maar er vielen af en toe een paar druppels, maar werden er niet nat van. Onderweg flinke (rode) stranden en ondanks het weer (géén strandweer) redelijk bezocht, met alles er omheen.
De bekende huisjes..

Mooie plekjes

In Brixham even een terrasje gepakt voor een fish & chips! En lekker even gezeten mensen kijken wat onze favoriete bezigheid hier in Engeland is ze blijven je verbazen. Brixham een leuk klein stadje wel erg toeristisch, een grote pier vol met speelhallen en kermisspullen.
De drooggevallen haven van Brixham
En verderop liepen we tegen een standbeeld op van William Prins van Oranje Die hier in 1688 aanlandde, en Engeland bevrijde en zelfs enige tijd Koning van Engeland en Ierland was.. we liepen weer trots verder..
En einde middag weer een bushalte gezocht om weer naar de boot te gaan.
Weer een leuke dag.Maandag 21 aug vandaag verder de rivier op naar Dittisham, een klein gehuchtje 2 mijl verder op de rivier, we pakten een visitors mooring en ontdekte gisteravond dat het huisje van Agatha Christie er recht tegenover ligt!


 In de middag met het mooie weer even een rondje om, waar we een pad volgde wat op een folder werd aangegeven.
Prachtig uitzicht op de river Dart
Hier kwamen we boven aan de heuvel waaruit we een mooi uitzicht kregen over de river Dart.
Onderweg kwamen we nog een "Vuurtoren" tegen niet eentje zoals we denken maar een vuurkorf..
Deze werd vroeger gebruikt (deze is gereconstrueerd) om London te waarschuwen als de Spaanse armada er aan kwam, dit bericht deed er 4 uren over om London te bereiken!
 Na een lekkere pint in de Old Ferry Inn vlakbij de steiger weer naar boord .

Volgende dag pakten we de dinghy richting Totnes, we waren hier al eerder geweest maar er was toen regen en harde wind. We werden wakker met een prachtig weertje.
  Nu met het mooie weer hadden we een heerlijke tocht in een mooie omgeving. in Totnes was het ook weer flink druk.. Met gezellige winkeltjes, het staat bekend als een “hippie”stad, en vorige keer was het duidelijk te merken. Nu was er zelfs weinig van te merken, behalve de alternatieve winkels en winkels voor de goede doelen. Er was net een wedstrijd aan de gang waarbij mensen boven aan de straat starten en moesten een sinaasappel heel naar beneden voetballen en wie het snelst is……Een zwaar bepakte “Bobby” agent was niet beroerd om mee te doen, de winnaar… ?? was ver naar beneden maar hard ging het wel! Voor het water te laag was weer naar de boot voor een laatste nacht op de Dart.. Daar lekker in de avondzon genieten van het voorbij varende volk..


Volgende ochtend met dag worden gingen we op weg naar Exmouth een tochtje van 22 mijl, aan de wind zeilen maar met 15 kn wind geen straf.
We waren mooi op tijd voor het inkomende vloedje een uurtje voor hoog, en werden letterlijk naar binnen gegooid! Er staat hier veel stroom, bij navraag loopt het zelfs met springtij op naar soms wel ruim 7 kn! Wel zoeken hier, we wilden ankeren zoals de vaarwijzer vermelde op een mooie plek. Maar die is van 2011 en al ver achterhaald alles ligt vol met moorings… Via de watertaxi kregen we een mooring toegewezen wel een flinke maar gezien de stroom wel nodig.. prijzen vallen mee een 13.50 pond p/n. De taxi bracht ons even naar de wal en daar even rond gelopen..
Weer een heel andere stad als de vorige..
We vonden het erg op Lowestoft lijken, Vele goedkope winkeltjes voor de goede doelen "Pound shops" etc..  Het viel ons een beetje tegen..
Wel hebben we ons uitstekend vermaakt op een bankje langs het strand, dat aardig was gevuld met badgasten en ieder deed zijn eigen ding.. ezeltje rijden, ijsje eten, tukkie doen en de kinderen bezig houden

We hebben wat eten gehaald vandaag is onze trouwdag (37), en hebben we een lekker etentje samen op de Verleiding.Vandaag donderdag vertrekken we verder richting Portland Bill het beruchte punt waar harde stromingen staan..
We halen het niet om daar precies op tijd te zijn (HW Dover + 5 u) omdat we hier ook op het tij moeten wachten! en gezien het mooi rustig weer is overnachten we in de buurt achter het anker bij het plaatsje Lyme Regis..
Geen opmerkingen:

Een reactie posten