zondag 7 augustus 2016

Dag 7 slingeren.

We hebben de middag slecht voortgang gemaakt, er zou ook hier wind moeten zijn maar die was er ook niet korte golven maakte het aan boord niet gezelliger, 4 leuvers alweer vervangen (gaat hard zo) en eind van de middag kwam de hoge deining opzetten.
Deze was 13 seconden dus erg comfortabel, zij het niet dat er nog andere golven er doorheen liepen waarmee we kort van links naar rechts werden geslingerd.Waarmee alle botjes in je lichaam op zijn plek kwamen te zitten.

Maar gelukkig kwam er meer wind en kregen we meer druk in de zeilen dat was een verademing..
Na middernacht hebben we lekker kunnen zeilen een knoopje of 6 gang met af en toe een mooie surf er door. Zo hoort het te wezen..
Met de ochtend weer een rifje er in en gleden we lekker richting Falmouth waar we woensdagmiddag hopen aan te komen.
Tot Falmouth aan toe lijkt het dat we half en iets ruimer dan halvewind blijven houden, en daarmee komt er weer meer rust over de boot.

Je bent veel bezig met de weerberichten, als dit en als er dat??? Hier op de ruimte kan je er vrij goed op aan, maar zoals afgelopen etmaal waren ze een paar keer mis, en lagen we op plaatsen waar we de goede wind zouden hebben te dobberen! Bij ons een verloren etmaal waarin we veel mijltjes hadden kunnen maken.
De Kind of Blue had meer geluk.. we lagen steeds na 6 dagen een 20 mijl uit elkaar maar afgelopen etmaal zijn die een kleine 30 mijl uitgelopen. En geloof me dat is slechter voor je hart als vet eten! Dat wil ook weer zeggen dat het weer op korte afstanden erg verschild.. Maar we tellen verder af en zie nog maar 390 mijl op de GPS staan..
We klokte dit etmaal 129 mijl wat ons wel weer meeviel
we lazen nog dat we in de Falmouth week terecht komen, een van de oudste zeilevenementen van Engeland
Zal straks wel ankeren worden vanwege de drukte!maar wel even leuk zo'n evenement..
-----
At 7-8-2016 12:09 (utc) onze positie was 48°52.01'N 015°01.40'W

Groeten vanaf de verleiding

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten