maandag 8 augustus 2016

Dag 8 Gedachten

Nu de bezigheden met het weer wat minder zijn is er ruimte om te prakkiseren..
Wat gaan we doen als we thuis komen, we gaan niet gelijk naar huis en zullen even aan boord gaan ontwennen..
Klusjes thuis, zoals schilderwerk, nieuw bankstel! snoeien en ga zo maar door.. gaan door je hoofd.
We gaan weer wat werken in de zaak, niet volop want het wordt laagseizoen en kunnen we rustig beginnen.
De boot moet onverwachts ook op de kant voor de aandrijving, en nu hij toch op de kant staat kunnen we gelijk…. Antifouling er af en binnen willen we ook lakken we moeten nieuwe kussens in de boot, sprayhood etc.. etc..

Totdat er een flinke golf tegen de boot knalt en je weer bij kennis bent o, ja we zeilen nog..
Na de middag gisteren (zondag) bleven we lekker gang houden.
Onder een strak blauwe lucht en een windje 5 was het prachtig zeilen op de al afnemende maar nog hoge deining. Zo krijg je er geen hekel aan..

En het het einde komt al dichterbij gisteren 12.00 u nog een 398 mijl maar we hebben nog even voor onze laatste grote oversteek helaas voorbij is.
Geen grote diepten meer van 4, 5 en 6 km maar altijd weer een dieptemeter waar een diepte opstaat, geen lekkere verse tonijn of dorades deze worden omgeruild voor een makreeltje.. en.. weer een lekkere zoute haring!
De laatste tijd stond oversteken bijna centraal, Amerika Bermuda 943 mijl, Bermuda Azoren 1800 mijl en dit stukje wat ook wel weer op ruim 1200 gaat komen..
De nacht in hadden we nog steeds een mooie wind wel wat minder maar konden zo'n 6 knoop vasthouden met uitschieters.. de wind nam af in de vroege ochtend en zelfs een uurtje de motor aan gehad, om het slingeren wat handzaam te maken.
Je sta er versteld van hoe snel zo'n deining inzakt, er liggen natuurlijk ook geen andere depressies in de buurt wat weer scheelt.
In de ochtend liepen we lekker halve wind 12-13 kn wind en een 6,5-7 bootsnelheid Recht op Falmouth aan en om 12 uur klokten we 144 mijl van het afgelopen etmaal, terwijl we het continentale plat opvaren.. nog 260 mijl..
De dieptemeter doet het weer…
-----
At 8-8-2016 10:54 (utc) onze positie was 49°34.34'N 011°46.86'W

Groeten vanaf de verleiding

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten