maandag 14 maart 2016

De 750 mijl naar Cuba

Eindelijk onderweg
Dag 1
Na een dag later te zijn vertrokken, toch eindelijk op weg.
We zouden als we op vrijdag zouden vertrekken volgens de weerbericht!, tussen Haïti en Jamaica in een gebied van weinig of geen wind geraken.. en dat zou dan bijna 1,5 etmaal duren.. nu is dat beperkt tot een uurtje of tien.. en met een beetje geluk….?
We begonnen al met minder wind als voorspeld, maar tegen de avond en in de nacht werd dat weer ruimschoots goedgemaakt met 20-21 knopen wind de zee was rommelig omdat we onderaan de Mona Passagen langs gingen.. de deining van daaruit was Noord een 1,60 mtr en onze deining was uit het oosten met een 2 metertjes en iets er boven..
Deze mengelmoes maakte het geheel tot een lekkere rommelzooi!
Dat was weer even goed wennen. 

Maar het werd weer ruimschoots goedgemaakt door bezoeken van vele dolfijnen, die werkelijk alles uit de kast haalden sommige sprongen zo hoog dat ik zelfs niet in het dolfinarium heb gezien.. tegen de golven in en in de top van de golf sprongen ze omhoog.. met meerdere tegelijk.. prachtig
We klokten uiteindelijk toch een 143 mijl, net geen 6 kn gemiddeld.
Pos. 16.55.500 N 69.03.300 W 

Dag 2
Na een af en toe natte nacht gingen we de morgen in met een mooie strakke blauwe lucht
De wind blijft hangen in de 20 knopen en zal volgens het weerbericht wat ik ophaalde zoetjes aan maar zeker verder afnemen tot een knoop of 15-16 wel staat er nog steeds een 8 knopen in het vooruitzicht op het verdere traject, dat is meer wind als ie eerst aangaf… we hopen het maar.
Overdag weer bezoek van veel dolfijnen gehad, de Kind of blue ziet ze niet maar wij denken dat het door de duogen komt die met een schroef door het water sleept.. en dat ze dat horen?
Verder vandaag een mooie zeildag, in de avond toch weer twee reven in het grootzeil gezet, we hadden steeds een 20 knopen en meer wind en liepen er lekker door met een kleine7 knopen gemiddeld..
In de ochtend om 07 uur klokten we weer en 159 mijl.. en zijn Cabo Beata (zuidpunt) van de DR gepasseerd..
We liggen koers op Jamaica om daar een 20 mijl boven langs te gaan..
Pos. 16.58.655 N 71.45.800 W
-----
At 14-3-2016 11:03 (utc) onze positie was 16°58.65'N 071°46.21'W

Antwoord op deze mail in een NIEUWE mail!!
Zodat de oude mail niet wordt teruggestuurd..

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten