dinsdag 17 februari 2015

Samen met vleermuizen aan de mooring in Domburg

Er staat weer een filmpje van de oversteek, te vinden op: onze filmpagina of klik hier op.

Domburg
We liggen al weer een paar dagen achter de Mooring, boot opgeruimd, de was gedaan we hebben zeilen over het schip gespannen zodat het dek en dus ook binnen wat koeler blijft
Wat ik niet meer kon uitstellen is dat de WC weer uit elkaar kon.. althans het pompgedeelte.. Maar nu werkt ie weer prima, pompt ie licht en loopt ie niet meer langzaam vol..
En.nog steeds met de oude rubbers...  (blijft een warme rot klus)
Ook een beginnetje gemaakt aan de romp van de boot om er weer een waslaagje op te zetten doordat we dat toch elke 3 maanden even doe is het zo klaar, en je ziet dat de zon er geen invloed op krijgt..
Wat weer voorkomt dat de gelcoat gaat verkrijten.. en ze glimt weer..! Je kan wel merken dat de gelcoat sneller verkrijt omdat er veel was opgaat omdat het er ingezogen wordt.. We doen dit alleen in de ochtend een uurtje.. daarna is het te warm!
We liggen aan een mooring voor het restaurant River Breeze  Maar beter bekend als marina Domburg
Hier liggen we aan een goed onderhouden mooring, wat ook weer een goed gevoel geeft..
Met verder alle faciliteiten, er liggen nog een paar buren, maar die liggen hier al een jaartje of zo, en zijn blijven hangen.
Elke dag is hier in het  restaurant een soort "happy info hour" waar veel mensen heen gaan, en als je wat wilt of wat doen etc.. dan zijn ook die mensen die dat voor je regelen aanwezig.
Er is een mooie pontoon waar je kan aanmeren met de dinghy en waar je water kan tappen..
Het is allemaal nog wel verder in aanbouw, maar dat is niet storend..
Na een 3 dagen beginnen we wat te wennen aan de warmte, die hier nogal vochtig is.. en slapen we de laatste 2 nachten pas weer goed.. zonder of met een dun lakentje over je heen.
Maar met alles wat je doet zweet je snel, onze ervaring is dat dit met een weekje beter wordt hopen maar.
Vrijdag 13 feb
Vandaag hebben we onze eerste reisje naar het verdere binnenland geregeld.. volgende week woensdag gaan we naar Botopasie
Eerst voor 3 dagen maar met optie op langer.. je kan daar alleen per boot komen,  de lokale korjaal..
we zijn benieuwd?
We hebben hier een goede internet verbinding aan boord en zijn verschillende reisjes aan het uitpluizen.. we gaan het nog druk krijgen, het programma wat je kan doen is  erg groot
Maar.. eerst gaan de fietsjes straks ook de kant op..
Zondag 16-2
je blijf kijken
Gisteren naar waterland gefietst om even te kijken hoe het er daar uit ziet.. fietsen is hier erg leuk iedereen zwaait en groet naar je, en er is heel veel te zien in de mooie omgeving,
Mooie vogels, en andere dieren.
Gezeten op de kant werd ons een Kaaiman aangeboden van zo'n 1,2 mtr, lekkerrr meneertje.. lekker  bakken of saté van maken zij hij..
Nou zei ik vandaag even niet,, we gaan eerst maar proberen hoe kaaiman smaakt...
het arme beest leefde nog.. (kaaiman is lokaal bekend als "Waterkip")
Gisteren zat ik wat mail in de kuip te beantwoorden, toen onze onze buurman, een grote brulaap.. zijn naam eer aan ging doen, dat lukte.. ongelofelijk wat een geluid zo'n beest voortbrengt.
en zo lig je weer midden in de jungle
Zondag is hier echt een dag voor de lokalen, het nabijgelegen pleintje is dan gevuld met vele inwoners, eettentjes, en andere kraampjes..
Joce krijgt uitleg..
Velen zijn op hun best gekleed, en er word echt een familiedag van gemaakt.. en het is ook gezellig om er tussenin te zitten. Ook kan je vandaag zelfgemaakte Surinaamse en Javaanse gerechten kopen, en daar hebben wij ons maar even aan gewaagd.

We hebben een 1,5 uur in de rij moeten staan, maar dat beduidde over een goede kwaliteit namen we aan..
Hier proefden we onze tot nu toe lekkerste saté bami en noem maar op..
Af en toe gingen wel de vlammen uit onze oren, want we waren niet voorzichtig met de hete sausjes..
Dit vraagt wel om meer....
Maandag zijn we naar de vlindertuin gefietst het was volgens de lokalen maar 15 km, en na een 23 km waren we er uiteindelijk aangekomen..
Nogal bezweet en warm, waarna we in de airconditioned winkel ons te goed deden aan de koelte
één van de honderden soorten
Het door Nederlanders opgezette bedrijf  kweekt diverse  soorten vlinders voor Vlindertuinen in Nederland (o.a. Emmen) en Amerika en gingen er zo'n 3000 poppen per week de deur uit!de vlinder leeft zo'n 5-6 weken, dus er was een constante stroom..

Erg interessant om dit te zien, hoe alles werd gedaan, daarnaast werden er slangen gekweekt en schilpadden.. om de kosten wat te dekken..
Er werken zo'n 15 man op dit bedrijf. In ieder geval zeker de moeite waard om te bezoeken.
Bij terugkomst  waarbij we minstens 1 uur in de spoelende regen hadden gefietst, kwamen we bij omwisselen van onze kleding er achter dat er nog steeds (dit hadden we al een paar dagen) een vleermuis bij onze kooi verscholen was!
het aangevreten fruit
Nu heb je daar hier meer last van, we hadden al een paar keer aangevreten bananen waar ze dol op zijn. Na de vondst hadden we hem al een paar keer verjaagd, maar het mocht niet baten. Truukjes met veel muziek, en schreeuwen hielpen niet genoeg.. (was misschien doof?)
De Boosdoener
Eenmaal een vleermuis aan boord, komt ie steeds terug, als ie het naar zijn zin heeft! (volgens de lokalen) en we hebben we niets tegen vleermuizen, maar dit werd te gek
Helaas hebben we hem op hardhandige manier moeten verwijderen, dit kon niet langer zo.
We gingen daarna de nacht in met zeer veel regen, alle tanken zijn weer vol, geschat dat we in een kleine paar uurtjes toch een 200 liter verwerkt hebben.. wel moeten we het zeil nog wat aanpassen maar we zijn op de goede weg.
Morgen gaan we naar het binnenland, en we hebben er zin in
Maar daarover later.
Ze willen je alles verkopen.. (Lokalen noemen dit een Boomkip)


1 opmerking:

  1. Tijdens een flotielje reis in griekenland spoot de flottielje leiding van tijd tot tijd een scheut olijfolie in het toilet, daardoor bleef het toilet soepel zijn werk doen. Misschien een idee. Groetjes Rob, Dordrecht.

    BeantwoordenVerwijderen