woensdag 4 februari 2015

Oversteek Suriname dag 8

De wind is afgenomen, maar blijft staan op een 15-18 knopen op zo'n 160-165 graden van achteren.
De golven zijn dus ook nu afgenomen tot een mooie rustige deining.. dit schijnt het weerbeeld voor de komende tijd te zijn! Op een aankomende mogelijke deining na, die van een storm noord van ons deze kant op komt. Hopen maar dat die ook meevalt!
Want dit bevalt wel, nee.. dit is prachtig mooi.. Met een 6 knoopjes lopen of glijden we verder westwaarts.. de boot beweegt dat wel, maar heel rustig en comfortabel.
De afgelopen tijd slingerde ze puur meer, ook goed mee te leven maar dit bevalt beter.
Je hoef je niet de hele tijd vast te houden.
We draaien wachtjes van 4 uur maar nu het zo lekker rustig is blijven we het eerste en het laatste uur ook even in de kooi, jawel alle twee in de kooi! dus 2 uur boven en 2 uur extra kooiwacht! (Overigens overdag zijn we lekker samen buiten.)
Maar.. elk half uur zijn we wel even boven om te kijken.. in slaap vallen doe je niet! met de gedachte dat er niemand boven staat houd je halfwakker.. ook het AIS alarm staat op 8 mijl.. dus elk schip met ais dat binnen deze 8 mijl komt, krijgen we alarm van, en elk schip waar we bang voor moeten zijn heeft AIS!
Maar lekker relaxed is het wel. De stuurautomaat beweegt amper.
Zo ook boven in de kuip, onder vandaag aanwezige volle maan en een heldere hemel gewoon lekker kijken.. zittend op onze luie comfort-seat heerlijk. Je zou bijna zeggen jammer dat we er straks al weer zijn.
De waterplanten lijken ook wel verdwenen zo met donker worden. Heb ik verschillende keren gekeken of de duogen schoon was maar er zat niets in hopen maar..
Want, dan kan de hengel ook weer aan het werk! We krijgen wel zin in een visje.
-----
At 4-2-2015 15:29 (utc) onze positie was 10°43.83'N 043°48.67'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten