dinsdag 3 februari 2015

Oversteek Suriname dag 7

We kunnen gaan aftellen, nog een ruime 900 mijl te gaan dus dat is te overzien!
We staan er zelf versteld van hoe wij over een afstand praten.. Als we thuis waren en we gingen naar Engeland moesten we wel een 100 mijl of meer varen, nu vaar je "effies" een 3 of 400 mijl alsof het heel gewoon is, het is gewoon even langer zitten.
Tot nu toe kijken wij op afgelopen week terug als een week met mooi weer en een stabiele wind en erg mooi zeilen, hoe de volgende week wordt is afwachten ziet er goed uit. De kans op carnaval in Paramaribo wordt al zekerder…
Alhoewel.. volgens onze ervaren router! Broer Jaap! een groot gebied invaren met 15 en 16 kn wind wat ook niet even te omzeilen is.. Maar als het maar niet minder wordt kunnen we er nog wat mee.
We hadden vandaag toch een klein feestje met ragout, griesmeel pudding mjam mjam.. en een kerst (vroege paas) stol.. (was goed tot eind maart! dus…) We hebben hem ook al gehad met de kerstdagen en slechter kan ie niet worden vonden we. (was ie achteraf wel. Plons!!)
En we mochten ook weer een kadootje openen.. Arkanen en Jagers bedankt.. we ruiken weer fris!
Vannacht hoorde ik onder mijn wacht een flinke knal voor bij de mast.. na een uitgebreide controle kon ik vannacht niets ontdekken.. Maar vanmorgen bleek dat de wantputting van het onderwand is geknald!! Niet leuk dus maar gelukkig hebben we er nog een extra er direct naast zitten. Daar staat alles nu weer op alleen een stukje de mast in om een Dyneema lijn te plaatsen om de spanning er af te halen was wat spannend.
Gelukkig kunnen we dit zelf repareren zij het dat het natuurlijk niet de makkelijkste bereikbare plekken zijn!
Wat mij het meest verontrust is dat ze met de bouw vroeger vermoedelijk allemaal uit de zelfde zak komen natuurlijk..
daarom doen we ze allemaal maar..
Eerst de goede maten vinden en wel van een zeker en bekend merk!
We hebben weer een etmaal van 153 mijl gemaakt wat erg mooi is..
Maar nu!!!
-----
At 3-2-2015 16:10 (utc) onze positie was 11°30.49'N 041°27.49'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten