donderdag 5 februari 2015

Oversteek Suriname dag 9

Wat ik gisteren vergeten was is het aantal mijlen wat we hebben gevaren deze dag,
En we kwamen weer op het acceptabele aantal van 149 mijlen!
En voor vandaag hebben we 147mijl uitgerekend. Nog 600 mijl tot de uiterton van de Suriname rivier, het zou het nog ca 4,5 dagen varen zijn dan gaan we er vanuit dat we wat langzamer gaan.. Omdat het een rivier is met 4 tijden op een etmaal is het wat lastig rekenen, en gooien we haar eerst voor anker bij "visserskampen" aan het begin van de rivier en met het volgende tij verder naar Domburg.
Dan komende we bij het volgende:
Is het een school of een vlucht vissen?
Je hebt scholen met vis.. en je hebt een vlucht met vogels..
Maar wat moet je nu met een school vissen die gaan vliegen?? Eerst was het af en toe eentje.. maar nu vliegen ze regelmatig met tientallen op!
Meestal door een klap van het zeil wat ze laat schrikken..
Je blijft kijken hoe deze beestjes door de lucht zweven en vervolgens weer landen of zeg maar neerstorten in het water, het blijft komisch.

Donderdag, vanmorgen de hengel uitgegooid om een visje te vangen.
En dat lukte, ontspannen er bij gezeten liep de lijn nogal hard uit.. Aaaahh.. dachten we gelijk de rem op de molen, maar hoe strak we hem ook zette hij bleef slippen (en werd warm) Aai wat nu?.. zachter varen kunnen we niet .. achteruit kijkend zagen we het probleem.. er sprong een Merlijn uit het water van zo'n 3 meter enigszins verbouwereerd stonden we daar te kijken "van wat heb ik nu aan mijn haakie" ondertussen liep de lijn al verder uit.
Er zit 350 meter lijn op, en die schoot al lekker op.. dan het mes er maar op.. Ook dat was niet meer nodig.. de lijn knalde doormidden.. nog een paar keer zagen we hem springen..
Helaas voor de lijn, en jammer dat ie een haakie in zijn lip heeft..
Deze had ik niet willen vangen.. de kuip is er te klein voor..
Nieuwe Dyneema lijn er op en we gaan maar weer.. (voelde wel lekker hoor zo'n joekel)
Voorlopig wordt dat weer vlees uit blik!
-----
At 5-2-2015 16:35 (utc) onze positie was 09°53.47'N 046°13.13'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 opmerking:

  1. Ook wij volgen jullie tijdens deze overtocht. Over de helft dus het schiet op. Succes met vissen. http://sydeliefde.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen