vrijdag 6 februari 2015

Oversteek Suriname dag 10

Wat is simpel toch lekker! Gisteren konden we voor het eerst de tafel in de kuip dekken..
Elke keer was het eten nadat het klaar was opgeschept in een kom en zaten we achterin de kuip naast elkaar te smikkelen.
Nu hadden we de kuiptafel gedekt er stond een 20 knopen wind maar de golven waren zo gelijkmatig dat dit geen enkel probleem was..
Zo hebben we lekker een tijdje gegeten, draadjesvlees uit blik! Met sperziebonen en gebakken aardappelen.. in tijden niet zo lekker gegeten!
Wat kan simpel toch lekker zijn.
Afgelopen nacht een mooie rustige nacht gehad, met een 17 knopen wind kleine deining lekker comfortabel en de dag begint net mooi zo onder een knal blauwe lucht.
Net de gribfiles opgehaald en er is ook niet veel verandering te bespeuren.. dit wordt zo wel een hele mooie overtocht..

Vannacht hebben we moeten uitwijken voor een vrachtboot de tweede na een week, en zoals altijd was de passeerafstand nogal krap en hebben we hem maar even opgeroepen, er werd gehoor aan gegeven en het schip week ook uit.. zo denk je maar.. zitten midden op zee en moet je toch nog uitwijken! Ook hadden we weer een treffen met dolfijntjes, in tegenstelling tot de dolfijnen die we zijn gewend, waren deze klein, bruin/grijs en erg schuw..
Ze kwamen wel bij de boot maar als we de lamp er opzetten waren ze zomaar weer weg.
We hebben ook geen boek van zeemeeuwen meegenomen, want tot onze verbazing hadden we de hele tocht meeuwen bij ons in de buurt!
Kleine zwarten (hadden we onlangs bij een vliegfout nog even in de kuip) maar ook mooie witte met een lange pluim aan zijn staart en een vuurrode snavel, en nog een paar andere soorten. met internet verbinding maar eens kijken wat het waren.. In de eerste instantie noemen we onbekende vogels: "Frits-vogels" Sommige weten precies wat we hier mee bedoelen…
Na een etmaal klokten we weer een 148 mijl..
E.T.A staat op maandagmiddag! Dat zou 13 dagen zijn! (ff duimen)
-----
At 6-2-2015 18:00 (utc) onze positie was 08°36.30'N 048°29.99'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 opmerking:

  1. Dat gaat de goede kant op. Zo te lezen hebben jullie een veel comfortabelere oversteek dan jullie voorgangers van dit seizoen. Kan ook de perceptie zijn. Iedereen ervaart het weer anders. In ieder geval veel succes met de "laatste loodjes". 13 dagen is echt heel vlot.

    BeantwoordenVerwijderen