zaterdag 7 februari 2015

Oversteek Suriname dag 11

We halen het wel.. we halen het niet.. we hadden het woord "maandag binnen" nog niet uitgesproken, en is het wat zeuren met de wind! En komen we zelden boven de 6 knoop snelheid, waarop deze berekening is gemaakt.. en daarbij komt dat we een gebied invaren waar we tegen stroom krijgen..
De stroming die je steeds mee hebt gaat verder over een hogere breedtegraad! (10 graden N) Hier draait hij wat in de rondte, pas onder de kust gaat ie weer mee.
Misschien dat we nog gijpen om meer de kant in te gaan waar ookde stroom mee is, maar dat hangt van onze zin en het weerbericht af.
Maandagmiddag binnenlopen gaat in ieder geval moeilijk worden, maar we geven nog niet op en doen nog even onze best.
Afval, normaal bewaren we ons afval net als denk ik iedereen in oude draagtasjes. Maar voor zo'n langere tijd en in deze warmte gaat dat behoorlijk stinken.. Nu lazen we bij de Puff (fers) op de website dat ze het in de 5 literflessen stouwen.. dat hebben wij overgenomen en dat bevalt goed, af en toe met een stokje aanstampen als ie vol is dop er op en achterop plaatsen.. en klaar! Goed idee
Etensresten etc gaat overboord, blik maken we schoon draaien de onderkant er uit en maken hem plat maar zoveel blik is er niet.
Als je er een beetje op let kan het afval wat je produceert behoorlijk minder in omvang zijn.!
Wat zijn we goed bezig hé

Update
We lopen nu weer 7.5 knoop recht op de uiterton af..
Nog 279 mijl.. zou toch moeten lukken!!
-----
At 7-2-2015 20:23 (utc) onze positie was 07°29.70'N 050°43.64'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten