zaterdag 27 december 2014

Op weg naar de Kaap Verdische eilanden.

Vrijdag 2e Kerstdag
Ja, we zouden pas dinsdag/woensdag gaan maar later in de week gaat hij weer harder waaien met de golven die daar bij horen..
Er komt een flinke Hoog aan en het lijkt er op da deze een tijd gaat stand houden.. dus een langdurige NO wind rond de 25 Kn.. niet te gek maar wel lastig en minder comfortabel!..
Nu hebben we het eerste etmaal wel wat weinig wind en gaan we meer koers naar de Afrikaanse kust, zodat de wind ietwat dwarser in komt en maken we evengoed snelheid!
Later met de toenemende wind laten we hem meer voor de wind wegzakken.. op het eiland Sal aan
De Theorie is goed  nu de praktijk nog we komen er vanzelf achter..
Onze klimtijger.
Door het eerdere vertrek kregen we het zowaar druk.. We hadden al wat dingen gedaan maar waren nog niet klaar.. Zeil controleren, zeillatten extra geborgd, een paar "tell tales" er weer in (windverklikkers) alle naden en bevestigingen controleren en ga zo maar door.
Er was een borgschroefje van de rolfok los gegaan en hebben we Jocé even omhoog getakeld..
Morgen alle verstaging nakijken en veel boodschappen bijhalen en weerberichten, want het kan zo maar weer veranderd zijn..
Jocé is lekker gerechten aan het klaarmaken zodat we straks in het begin alleen maar hoeven op te warmen.. lekker makkelijk.
Alle groenten van de lokale markt gehaald en allemaal gespoeld, gedroogd en apart opgeborgen in mandjes die we in onze (al volle) achter kajuit plaatsen. En hopen dat we ze lang goed kunnen houden.
We laten San Sebastian de La Gomera achter ons, waar we met veel plezier hebben gelegen, een stadje die goed aanvoelde, zoals een dorp.
Leuke haven en aardige hulpvaardige mensen..
Maar we gaan weer verder, en Zondagmorgen rond 10.00 u gaan we de touwtjes losgooien. 
Eindelijk lekker varen en straks ook weer lekker voor anker..

Daar zijn we ook aan toe. 
  
                                        En vieren dus Oud en Nieuw op zee…
Geen opmerkingen:

Een reactie posten