dinsdag 16 december 2014

Korte broek en sneeuw

We liggen nu een paar dagen in de haven van San Miguel.
Voor de gezelligheid moet je hier niet wezen (of je moet het zelf maken) maar rondom de haven zijn vakantie appartementen, met golfcourses etc.. een stad of dorp is hier niet.
Maar het is een uitstekende plek om met een autootje de mooie plekjes op te zoeken die hier het dichts in de buurt zijn. En...niet minder belangrijk, hier geen regen en warmer.

Bij aankomst werden we al verwelkomt door de crew van de Tofino, die hier al 3 weken liggen omdat ze een nieuwe motor krijgen geplaatst.
Na één dag hebben we een auto gehuurd, via een adresje van de havenmeester, een familie bedrijf klonk goed en de volgende dag werd de auto kosteloos naar ons toegebracht!
We hebben hem gelijk voor 4 dagen geboekt. voor een paar tientjes per dag.
Diezelfde dag hebben we al een flinke rondrit gemaakt langs de kust waar verschillende mooie plekjes zijn te vinden.
Los Gigantes
zoals Los Gigantes, Masca etc..
Los Gigantes zijn 800 meter hoge kliffen die loodrecht uit zee omhoog lopen.
Onderweg naar Masca
Masca ligt in een gebied waar zeer steile bergen zijn en men praat ook over de masca Vallei.. adembenemend om te zien. we hebben zo'n 140 km gereden, en ikzelf was doodmoe.. opletten, smalle weggetjes moeilijke verkeersborden etc.. zal de volgende dag wel beter gaan.
Bij het vroege ontwaken zagen we dat het windstil was en helder...
El Teide
Dus.. de dag is perfect voor "El Teide"  we kijken er al een paar dagen naar uit. vanuit de boot zien we hem liggen en roept ie ons steeds weer!
Maar nu komen we er aan, het is de hoogste berg van Spaans grondgebied
om 8 uur zaten we in de auto, en reden we er naar toe.
Onderweg was het al een prachtige natuur en stopten we al verschillende keren om een mooie uitkijk te hebben over delen van het eiland, zo kwamen we ook langs Vilaflor het hoogst gelegen dorpje op Spaans grondgebied.. 1500 mtr.
Na een 1.5 uur klimmend rijden kwam ie in beeld..
Vilaflor
Een grote kale vlakte, geen vegetatie alleen maar stof en lava. wat een prachtige indrukken deed je hier op, dat zo kaal zo mooi kan zijn.
we parkeerden de auto op 2200 meter een paar kilometer voorbij de kabelbaan die mensen tegen forse betaling een stukje hoger brengt.
flink aankleden
En dat doen wij dus even niet!!! eenmaal geparkeerd, lange broek aan (sinds Nederland niet meer aan gehad) windstopper, regen/windjack, thermosshirts, wollen muts etc..
en begonnen we aan onze klim. een forse wind gierde tussen 2 bergen door waar we even doorheen moesten.
Maar na dat stuk was het comfortabel lopen. Na 3 uurtje liepen we al door de eerste sneeuw en na 4.5 uur zaten we boven bij een berghut in de zon op 3260 meter 1060 hoogtemeters gestegen, en dat merkten we ook al in de beentjes.. wat een
adembenemende vergezichten hadden we hier prachtig.
en ook het feit dat we door de sneeuw liepen was weer iets aparts..
In deze berghut kon je ook overnachten! wat sommige deden die we spraken, die wilden dan verder naar de lift toelopen, maar verder werd het wel erg ijzig! en keerden de meeste terug
We hadden we alle twee last van wat duizeligheid, een lichte vorm van hoogte ziekte denk ik.. maar ja, vanaf zeeniveau naar 3260 meter in een 7 uurtjes is ook wat vlug
de berghut..
Na een dromerige pauze zijn we weer afgedaald en om half 5 middags reden we, zeer voldaan weg in onze korte broek en T-shirt na  17 hoogte km te hebben gelopen... meer dan genoeg..
met uit de auto stappen bij de boot protesteerden de beentje al behoorlijk.
De volgende ochtend eerst even maar boodschappen gedaan.
Daarna een klein tochtje gelopen bij Vilaflor.
ff bijkomen was het plan. een lekker stukje door de bossen gelopen helaas was het wat bewolkt en liepen we af en toe in de mist, maar wat ook weer leuke beelden gaf.
Dinsdag was onze laatste dag met de auto, maar goed ook want de stapel wasgoed stijgt! zo ook de rommel aan boord neemt zo stiekem weg een grotere omvang aan.
Drakenbloedboom
Zo in de haven gooi je het snel ergens in een hoek.. Dat kan je ook op zee doen maar de kans dat je het teruggegooid krijgt is erg groot.
We hebben dan ook de laatste dag onszelf naar het noorden gereden Naar o.a. Icos de los Vinos waar de oudste  Drakenbloedboom  van de wereld staat! (als ie beschadigd komt er rode hars vrij)
Deze boom wordt geschat op een leeftijd van 800 tot 1000 jaar, en heeft dus genoeg meegemaakt. Het plaatsje zelf is ook zeker de moeite waard en we zijn er ook een tijdje blijven hangen.
Scheurend door het dorp op zoek naar een plekje raakte de motor overhit.. maar dat gaf niet,.. we hadden een plek!
Daarna door naar de voormalige grote havenstad Garachico waar vroeger de grootste havenactiviteiten plaats vonden maar door de  vulkaan in één keer werd verwoest
De reis heen en terug was een prachtige tocht.. en daar hebben we volop van genoten..
Het Noordelijk stuk van het eiland is toch wel het mooiste gebied. Van kaal tot erg weelderig begroeid, en door oude lavastromen heen... we hadden een prachtige mooie dag.
Morgen de boot opruimen, En dan weer klaar maken voor het tripje naar La Gomera
Geen opmerkingen:

Een reactie posten