maandag 29 december 2014

2e dag

Het is nu zondagnacht, een mooi door sterren verlichte hemel en een halve maan is het decor.
Ik zit lekker binnen de motor snort, er is geen wind, maar nog belangrijker ook geen golven!
Wat het leven dus een stuk aangenamer maakt. Doe een spelletje, lees wat.. en heb een lekker bakkie koffie met een stukje kerststol! Wel met glijmiddel.., boter in dit geval, maar hij is nog goed tot 15 Februari dus geen probleem.
Volgens de weerkaarten zouden we morgen rond de middag meer wind moeten krijgen dwars inkomend zo'n 10 knopen niet veel maar genoeg om wat gang te maken zodat de motor hopelijk uit kan…
Maandag.
Met dag worden hadden we toch een 10 knoopjes, en hebben we de Genaker er gelijk bij gezet.. en lopen gemiddeld een 6.5-7.5 knoopjes heerlijk..
zo mag ie blijven tot de volgende kerst! Tussendoor ook nog een bezoekje van een groepje dolfijnen.
Verder op de ochtend hadden we een 12-13 knoopjes lekker weertje en de daarbij horende golven lekker mak dus.. met een grote knal klapte de schoot van de Genaker los..(release-lijntje haakte) mede daardoor brak ook de schoot waarmee hij voorop de punt vast zat..

Gelukkig hadden we hem ook om de voorstag vast zodat hij niet als een vlag in de mast hing te wapperen.. dan waren we nog verder van huis.
Alles geborgen en verder met yankee en kotterfok.. evengoed rond de 6 knopen maar de dikke 7 knopen zijn weg.. 1e etmaal 135 mijl
17.00 u de motor loopt weer, wind wederom weggevallen naar een 7 knoopjes max.

Een beetje vreemd.. je vaart zo'n 180 mijl uit de kust van Afrika! We hebben nog geen boot gezien. En hebben totaal niet het idee dat je op de Oceaan vaart..
Voor ons gevoel komen we straks uit bij Kornwerderzand! Maar dat zal wel niet zo zijn..
Alles gaat verder lekker, mooi zitten en dom kijken in het warme zonnetje.
-----
At 29-12-2014 16:26 (utc) onze positie was 25°36.36'N 018°21.94'W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten