woensdag 30 juli 2014

Ria Arosa

25-07
Dagje Santiago de Compostella
We werden in de ochtend al gelijk op de proef gesteld, door een 2 uur lange wachttijd op de bus!
We zouden de bus van 09.30 nemen,  en stonden daar om 09.15.
om half 11 hebben we een info nr gebeld! Deze vriendelijke gelukkig Engels sprekende dame vertelde ons dat het de gedenkdag van St Jacob was, en geheel Spanje heeft een vrije dag, en daarom geld er een zondag dienst…… tja….
Om 10 over 11 reden we met de bus weg..

Vanuit het bus station was het een 15 min lopen voordat je in het oude centrum was..
Het is een mooie stad, vandaag dus extra druk, ik denk dat je het moet vergelijken op een mooie voorjaarsdag in de vakantie naar de Efteling!!
Of zaterdagmiddag om 3 uur in Ikea..

Maar als je daar doorheen kijk is er veel te zien, mooie gebouwen, kerken etc.
de topper hier is de kathedraal daar wilden we natuurlijk ook even kijken, er stond ook een lange rij
Alles even indrukwekkend.
ook kwamen er vele “pelgrims” binnen lopen die voor hun zelf al een lange wandeltocht er op hadden zitten.
sommige meer dan 1000 km, als je dan zo’n “eindpunt” binnen wandel dan gaat er meer door je heen, dan wij even met de bus op en neer.. je zag ook vele emoties loskomen.
In ieder geval Santiago is best een bezoekje waard.. je kan je er goed vermaken.

26-07    42.47.236 N  08.58.25 W
 Vandaag gaan we weer verder en hebben gelijk al een reis van 7 mijlen voor de boeg.. even verderop de ria gaan we lekker weer voor anker.. en even een weerbericht afwachten en dan richting zuid een Ria verder.. Er komt een flinke wind aan en willen we in een mooi beschut kommetje voor anker.. Anders moeten we hier 4 dagen blijven met minder mogelijkheden om te ankeren..

Ook vandaag grote dolfijnen voor  en naast de boot gehad na wat zoekwerk kwamen we op de Bottle-nose  Dolphin  deze hebben een lengte tussen 2.2 en 4 mtr.. onze exemplaren waren zo’n  3 meter..


27-07 naar ria de Arosa
tussendoor ruimte zoeken
Ria de arosa is de grootste van de ria’s  (14x 7 mijl)  de kust hier en er naartoe is als een labyrint dus een goede piloot en kaart kwamen goed uit. Bij vertrek NO 20 kn, halverwege  ZW 0-1 kn (motor) en de ria in ZW 15 knopen wind,  een mooie zeildag met 32 mijltjes gevaren

Om een uur of 4 middags gooide wij het anker uit bij: Escarabote 
Een achteraf gebleken, armoedig dorpje waar de crisis duidelijk heeft toegeslagen.. vele leegstaande winkelpandjes en slecht onderhouden huizen etc.. wel natuurlijk weer een kermis, en er werd een podium aangezet met aan weerszijde speakers, elk zo’n 10 mtr hoog!

Wat ons deed beslissen in de avond het anker op te halen, en een mijl verder weer neer te gooien.. een goede beslissing geweest..
In de voor het slapen werden we achter ons anker getrakteerd op een mooie dolfijnen show…

42.38.14 N   08.53.23 W
28-07
Op strand spelen.. bij een ochtendwandeling op het strand was het al een drukte van jewelste..
bij nader onderzoek bleek dat ze allemaal messen aan het zoeken zijn.. Even gevraagd hoe en wat (in ons beste Spaans), en later kwamen terug van de boot gewapend met een emmer en een bus zout!
vind je een gaatje in het zand waar je er eentje vermoed! Strooi er een beetje zout op en even later komt hij omhoog.. dan snel pakken want ze zijn razend snel weer onder het zand.
het resulteerde in een lekker maaltje messen. Even in kokend water tot ze allemaal open zijn, (niet te lan dan worden ze taai) dan alle vlees er uit halen en die in de roomboter even éne kant en andere kant max. 1 minuut!!HEERLIJK!!!!
Morgen gaan we weer op tijd heen  gewapend met zout en emmers..  zie verder instructiefilm hier later onder..

29-07 pos. 42.38.60 N  08 49.05 W
Vandaag naar een andere ankerplek, mooier dan de vorige vinden wij zelf.(Rianxo)

onze werkplek gaat wel
Het stadje ziet er mooi schoon en modern uit met alle faciliteiten en een hele grote supermarkt… internet moet bij een cafe.. maar het zij zo.. Op het strand een lekkere douche genomen! Bij elk strand zijn douche-palen waar we dankbaar gebruik van maken
wat eten we straks.. Paellia met scheermessen en een lekker koud biertje..

We blijven hier toch wel even langer omdat het echt mooi is hier, morgen even proberen te skypen met huis Moeder (88) is dan jarig en kunnen we haar even feliciteren, de wind is ook wat gaan liggen en zal het wel warm worden.. In de middag hebben we fascinerend naar een groep grote dolfijnen gekeken, die bij de boot op vis aan het jagen waren, een prachtig mooi gezicht en dat doet je beseffen dacht je toch verder als normaal op vakantie bent.Dit is ook weer een mooie Ria en zijn hier nog wel een ruim weekje zoet.
Elke dag genieten we nog meer van alle mensen en dingen om je heen.. en besef je dat we bofkonten zijn.


als dit frame niet werkt kan je hierop klikken

2 opmerkingen:

  1. Wij vertrekken zo uit la Coruña, na al deze verhalen kunnen we hier natuurlijk niet langer blijven liggen! ;) Met paspoort trouwens, dank voor de tip! Veel plezier in alle Ria's en tot binnenkort! Windover

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen, heel herkenbaar :)

    Ik ga jullie verder met belangstelling volgen.

    BeantwoordenVerwijderen