maandag 7 juli 2014

Dartmouth

1- Juli

We liggen al weer een tijdje in Dartmouth, wind maakt het niet mogelijk comfortabel verder te varen.
we wilden hier sowieso een paar dagen blijven en we vervelen ons geen moment.
Verschillende mooie wandeltochten gemaakt en daar geniet je van alle mooie indrukken en uitzichten, en ook de vriendelijke Engelsen.
We liggen hier in een erg mooi wandel gebied,fietsen is het te steil voor hier, we zien er ook geen
zaterdag gaan we weer ff voetbal kijken..het is wel wat laat maar de Pub baas had gezegd als jullie winnen betaal ik jullie eten en drinken..   ik hoop dat ie spijt krijgt.

midden in centrum
Tochtjes met de rubberboot o.a. naar Totnes, een naar in de boeken staande oud klassiek plaatsje, althans vroeger, de oude huisjes staan er nog maar je loopt er over de hoofden van de toeristen..
leuke tocht..
leuke winkeltjes met een hoge concentratie oude hippies.. we hadden de bloemetjes kransen van de vertrekkersdag wel om ons hoofd kunnen doen.
Eigenlijk een afknapper.. geheel uitgemolken voor en door toerisme  maar de tocht er naar toe, met einde hoog water heen, en met de
ebstroom weer terug was erg mooi, alleen waren we zei..nat van de regen.
Er loopt ook een mooi pad langs de kust naar het hier noordelijk gelegen Brixham.
de kubus
Daarvandaan kan je met bus en stoomtrein weer terug naar Dartmouth.
Het is hier een mooie omgeving en zeker de moeite waard.

Ook kregen we een leuk spelletje wat iedereen wel kent.. de "kubus"deze heb ik nooit gekocht omdat ik er niet van af kan blijven.. tot ik hem met vertrek kado kreeg.. maar tot nu toe heb ik hem nog steeds weerstaan!!!
Nog bedankt Allard en Monique ook voor de andere spelletjes.
5 juli
wachten en wachten.. erg moeilijk.
Elke dag halen we weerkaarten op en gribfiles..
er staat steeds een westen-zuidwesten wind.
Er lijkt net na het weekend een gaatje te komen met een Noordelijke wind van 10-15 kn
Dit komt door het Azoren hoog wat een uitloper heeft deze kant op.
Ik loer dat we dan een 3 dagen er van kunnen profiteren om over te steken.
maar we hebben nog een uitwijkmogelijkheid bij Frankrijk , het eiland Ile d'Ouessant  of Camaret

trappen ze er in?
maandag 7 juli
Een gaatje
Na enkele dagen  hebben gekeken komt er morgen een gaatje van een dag of 4 met 15-20 kn Nw en N wind., en dat is voor ons genoeg om over te steken er staan 460 mijlen voor de boeg.vandaag alles een beetje klaar maken.. visgerei (belangrijk) alles wat nalopen, beetje eten koken en alles goed zeevast zetten, want hij af en toe wel een waggeltje geven.Helaas moeten we de voetbal wedstrijd missen.. maar misschien is er wat op de middengolf van de radio.
ook hebben we even water geladen, een beetje oefenen gelijk en samen met de Puff hebben we de tanken afgevuld.Onderweg houden we via de zender het blog bij met enkele korte berichtjes.
We hopen dat we een mooie tocht krijgen en wie weet wat we allemaal zien en tegenkomen, en hopen  vrijdag met de dag La Coruna binnen te lopen.
water halen met de dinghyom 05.00 uur dinsdagochtend gaan de trossen los.. pas ná een vers weerberichtje.... je weet maar nooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten