maandag 20 juli 2020

Plannen zijn om te veranderen..

En ja hoor, we zouden naar de eilanden groep maar hebben toch maar besloten (omdat het daar héél erg druk was) om verder zuid te gaan.
relax tochtje
Op de terugweg is het misschien rustiger,we hebben niet zo'n zin om met 60 boten bij zo'n klein eilandje te liggen..
Het was een heerlijk zeildag met een mooi lopend windje.. zo dachten er meer over en daar scheurde nog ff een trimaran voor bij 105 ft lang 72 ft breed.. Snelheid..... 31,kn 😁😁
En wij waren blij met een mooie  6 knoopjes...
mooi lampje er bij in de nacht..
Maar we  lieten we het anker vallen bij 'll de croix Als tussenstop voor zuidelijker..
Eerst probeerden we het haventje bij LocMaria
Maar na binnen te zijn gevaren met hoog water zou het daar te ondiep zijn om te ankeren, (hielden dan 0 cm  over) moorings zouden net aan gaan maar waren helaas vol.. een leuke plek
De haven maar uitgevaren en om de hoek maar even kijken.En lieten we het anker vallen op een lichte opkleurende zandplek tussen de waterplanten en steentjes, bij "Pen Ganol"  Daar zijn we twee nachten gebleven.. anker pakte goed en lagen voor de vuurtoren...
Volgende morgen de dinghy opgepompt motor er achter en de kant opgegaan.. Daar hebben we een mooie wandeling gemaakt. Wel wat lang maar zeker de moeite waard het is een mooi eiland.Vele bloemen karakteristieke Franse huisjes rotsen en witte stranden. Ook hebben we ontspannen kunnen lopen zonder veel toeristen op de paden.. Plekje om te onthouden.
Na ruim 19 km te hebben gelopen waren we weer blij te kunnen uitzakken op de boot.


Redelijk helder water..


Eerst even een warme douche, daar knap je lekker van op..morgen verder zuid naar Belle ill tochtje van 23 mijl eens kijken of we daar weer een mooi plekje in een baai kunnen vinden.. en dat de drukte niet te erg is..


Port Guolpar (blueprint)


Met vertrek al weinig wind.. maar we hebben tijd zat..Even later alles opstaan wat wind kan vangen en bleven we een 4 knoopjes vasthouden.. tot het laatste uurtje.. daar moest de motor er weer bij...
Het waypoint stond op Port Goulphar een mooie plek maar daar dachten er meer zo over..
Er was buitenaan een plekje maar voor een open gat  naar zee en 19 meter water. Omdat we een paar dagen (rustig) wilde liggen maar even verder gevaren.
En gingen we een mijltje verder naar Port kerél waar  we het anker konden weggooien..
Ondertussen kregen we al een appje van de Blueprint die toevallig boven aan de rotsen stond.. en kregen we een paar leuke foto's doorgestuurd..
Port Kerel ook een heerlijk plekje
We lagen op een mooi plekje en het anker hield goed. in de middag nog even de kant op en een fotootje vanaf de kant van de baai.
Het tij verschil is hier niet groot maar het strand hier loopt héél geleidelijk af.. zodat als je met laag water aankomt bij het strand zo'n 100 meter moet worden overbrugt..
We hebben ze altijd mee, maar hier in Frankrijk maken we er wel heel veel gebruik van de transport wieltjes, ideaal..
Je komt aan klapt ze naar beneden en de dinghy hobbelt als een bolderkar achter je aan..
Na een lekkere nacht de volgende dag de kant op voor een wandeling. Deze zijn hier genoeg en hadden een mooie uitgestippeld langs de kust en binnendoor. we wilden niet zo lang, maar we ontkwamen er weer niet aan..   Ik loop de laatste tijd meer met een stok om dat mijn meniscus opspeelt en dit scheelt, na de verbouwingen aan het huis in de wintertijd moeten we dit maar eens laten oplossen..


Mooie plekjes onderweg met lopen.

Avond's was het hier haven bioscoop.. We waren al bekend met de Fransen, maar wat we hier af en toe zagen.. niet te geloven. ik zeg er nooit veel van als ze te dicht bij ankeren, maar neem uitgebreid een paar foto's als hun kijken sta aan dek te kijken en hang soms een paar stootwilletjes in de zij.
Meestal verdwijnen ze dan. Op de vorige foto presteerden ze zo'n ruim 50 boten neer te leggen. maar in de ochtend zijn ze (gelukkig)weer vertrokken.
aankomst Ill d'Hoaut
We wilden na een paar nachten naar de oostkant van het eiland maar we kregen een NO wind.. dat gaat dan niet lukken en kozen we voor Ill d' Hoaut met verschillende ankerplekjes.

Mooi plekkie..


We wilden wel voor het grotere strand aan de zuidzijde maar ja, je snapt het al dat wilden er natuurlijk meer..
En lagen we later halverwege het eiland waar kleine strandjes zijn tussen de rotsen..
welliswaar met 3 bootjes..  heerlijk.
Morgen het buurstrandje (is makkelijker)
In de middag de kant op en wat eten gehaald bij een buurtsuper. we hebben al een tijdje geen haven gehad en raken wat door het eten heen, maar we kunnen weer een dag of 4
Alhoewel de watervoorraad ook slinkt! we doen niet heel erg zuinig..
Leuk eiland ook met veel bloemen en knusse huisjes.
morgen gaan we het eiland even rondlopen, misschien nog wat mosselen scoren.
Het lokale biertje was hier heerlijk in ieder geval.
Avond lekker lang in de kuip gezeten omdat de zon nu niet achter de hoge rotsen verdween..

Volgende morgen een flinke wind, maar we lagen heerlijk te deinen,  en goed vast.
De kant op gegaan en een mooie wandeling gemaakt over het eiland. Boot het strand opgetrokken, schoenen weer aan en op pad. Na 3 km kwamen we aan de oostkant van het eiland en stuitte we op een wel heel mooie baai.
We hadden niet gedacht dat we hier nog uit de golven zouden liggen, maar dat leek mee te vallen..


Dat werd de nieuwe plek.
Dus besloten we om terug te lopen en de boot op te halen er lagen nu nog maar 2 bootjes en dat zal wel weer aanvullen..En een uurtje later lieten we het anker zakken in Treach er Beniquet..  Op dat moment waren we zelfs de enigste... maar dat duurde 10 minuten voordat er weer bijkwamen, maar we lagen eerste keus.


Even geluncht en later weer de kant opgegaan om ons loopje af te maken.
het is een variabele wandeling geworden..
Onderweg kwamen we nog Herco en Elvira tegen van de Morgane of Sark. die we onderweg hadden ontmoet.Even samen wat gedronken en even gezellig gezeten We zouden samen nog even eten maar overal was alles vol of laat open en gingen we weer naar de boot toe, onderweg toch nog een pan mosselen in kerry-roomsaus kunnen scoren en waren we om half 10 avond weer aan boord..


Volgende dag lekker rondgehangen wat boodschapjes gedaan, wat zwemmen kortom lekker niks. Althans één klusje.. we hadden als we de motor in zijn werking zette een rare rammel bij de schroef.. maar verder niets aan te zien. het kwam na eerder onderzoek van buiten de boot.
We hebben het al eens eerder gehad, maar dat zou nu niet meer kunnen.. maar toen ik onder water kwam zag ik het gelijk.. dus nog eens.. de bolanode was losgekomen.. En rammelde tegen huid waar de as naar binnen kwam.. Dus toch wel?? goed bevestigd en aangetimmerd met zware hamer maar toch weer los gekomen zal wel komen dat hij is ingevreten.
Hij ligt er tenslotte al 4 jaar in.. afijn alles weer opgelost met een touwtje aandraaien kon niet meer en met slangklemmen is lastiger, eerst maar kijken of het zo wil blijven zitten..
Aankomst in Anse de Stole


We wilden nog een dagje blijven liggen, maar er was nu een mooi windje en morgen niets... dus lagen we een half uur later op koers naar een plekje 15 mijl verder.
Anse de stole bij het plaatsje Lomener.
veel bootjes aan een mooring maar dat zijn allemaal kleine visbootjes.
Er ligt nog een jachtje voor anker en dat is het.
mooi...
Een beauty 
wel even zoeken naar een plekje tussen de visboeitjes.. maar gelukt.
mooi zicht op alles wat voorbij vaart..

Na een heerlijk rustige nacht lekker vroeg in de kuip een bakkie doen en kijken hoe iedereen hier de dag begint.. Activiteit genoeg


Heerlijk naar die scharrelbootjes kijken.. 
In de ochtend even wat boodschappen gehaald er was hier een flinke supermarkt..
Daarna aan boord en aan boord gebleven, de dinghy moest ook worden geplakt, die liep steeds langzaam leeg.. hoop dat het nu over is (een oude reparatie)
Volgende morgen weer  op weg naar een volgend plekje waar we na een monstertocht van 8,5 mijl aankwamen, gelukkig wat in de wind zodat we nog een klapje konden maken...
Dat lezen we weer in het volgende blog.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten