zaterdag 11 juni 2016

Dag 9 Lekker op koers

Donderdag/vrijdag 10-06

Hé gister ook al dag 9? Ja dat klopt de dagen op het blog waren even te hard gegaan.. maar we zijn weer op datum, ergens een foutje ingeslopen.

Maar we liggen mooi op koers en tikken de mijlen lekker af
Donderdag overdag, Het is prachtig mooi zeilweer, en zitten heerlijk in de zon. Wij komen niet in het hele harde windveld nu maar.. krijgen er wel wat van mee. Wat ons vrij/zat gaat bereiken We gaan het beleven… we maken dan in ieder geval wat extra punten!
Liggen met een 58 graden koers recht op Flores aan, en hopen er dinsdag a.s. al aan te komen.. wel krijgen we te maken met een hogedruk gebied wat NW heen gaat en vermoedelijk hebben we maandag geen of weinig wind meer.. En dan kunnen we nog twee dagen motoren als het moet, we zien wel het veranderd zo vaak.. en als we een beetje mazzel hebben??
Verder gaat alles lekker aan boord en na een mooie dag gaan we rustig over in de nacht.. (Donderdag avond)
Die later wat wilder werd door de toenemende wind.. de nacht door hadden we een 25 knopen wind, 2 reven gezet in het grootzeil, en een volle yankee en in de ochtend ( vrijdag) hadden we een mooie afstand gevaren..
Helaas is het bewolkt geworden maar als het maar droog blijft geen bezwaar.
De wind blijft staan, en dat hebben we nodig voor als we in het evt stiltegebied komen, zodat we nu extra mijlen maken..
We varen wat overpowerd, even een beetje pushen deze dag en de wind volop gebruiken..


Gr van de Verleiders
-----
At 11-6-2016 7:26 (utc) onze positie was 35°21.87'N 039°34.32'W

Antwoord op deze mail in een NIEUWE mail!!
Zodat de oude mail niet wordt teruggestuurd..

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten