woensdag 8 juni 2016

Dag 7 De Franse keuken aan boord!

Uiteindelijk was het gelukt, we waren het nieuwe ontstane hoog waar geen wind in was voorbij.. Eigenlijk als enige van het clubje want die moesten de motor starten er was geen zucht wind terwijl wij eigenlijk een kleine 70 mijl oostelijker gereefd voeren! Wel maandag het snot uit onze ogen gevaren, maar het had resultaat! En hebben we flink punten gemaakt
We varen op met 4 andere boten, de Nederlander "Dalwhinnie", 2 zweden de "Bolt Venture"en de "Lady Lane" en 1 d=Duitse boot "Honda" genaamd.
Elke dag hebben we contact praatje weer, Posities en hoe het allemaal verder is..
En met elkaar krijg je veel info!

Maandag overdag was dus mooi zeilweer, maar er was nogal wat zeegang dwars er in met flinke klotsers.. wat het koken natuurlijk nogal onhandig maakte.
Ook nog steeds geen vis gevangen en als goedmakertje zei ik tegen Joce, lieverd ik ga je verassen met een Franse maaltijd..
En op handen en voeten steunend begon ik te kokkerellen in onze kombuis..
Het gerecht was witte bonen in een licht pittige saus, enkele saucijsjes er in, en lekker stoofvlees.. na de voorbereidende werkzaam heden moest het nog even 25 minuten "pruttelen"
Hoe je zoiets maak aan boord?
Nou je gaat gewoon naar een Franse supermarkt koop daar zo'n blik maak hem open, gooi het in een pan en klaar is kees!
Super handig en lekker, die Fransen kunnen er wat van.. Zoetjes aan komt de waterlijn weer wat hoger wat de snelheid weer verhoogd..

We varen nog verder oost en gaan donderdag ochtend koers Azoren zetten!
We pakken dan de rand van het windveld van de nieuwe "Colin", en als die voorbij is glijden we mee op de westelijke stroming van het nieuwe opbouwende hoog!
Een mooi plan hopen dat het klopt! Dan zijn we zo'n beetje op de helft ook.. Azoren zijn nog 980 mijl van ons verwijderd, maar we liggen nog geen koers.

We gaan weer langer varen als nodig maar ja, geen last van flinke depressies gehad (tot nu toe) en wordt het nu stabieler..
Weer een 140 mijl gevaren
En weer wat kouder geworden
-----
At 8-6-2016 7:24 (utc) onze positie was 32°59.44'N 047°26.84'W

Antwoord op deze mail in een NIEUWE mail!!
Zodat de oude mail niet wordt teruggestuurd..

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten