maandag 25 april 2016

Florida, luxe, boten en alligators

Aangekomen in Fort Lauderdale naar binnen gevaren het eerste obstakel een brug..
Even gewacht en opgeroepen en de hoogte was 55 ft uitgerekend naar de veilige kant zaten we op een max 53 ft 
Dus zou het moeten lukken!

De "kind" ging voorop en die is ietsje hoger onder de brug door hebben we eerst een halve dorade aan ze over gegeven, en verder naar naar een plek waar we aan een mooring konden liggen, er waren er nog twee vrij..
Onderweg voeren we door kastelen van huizen de ene nog groter dan de andere en minimaal een 20 meter bootje in de achtertuin.
Wat een verschil je zou bijna een cultuurschok krijgen! maar ook weer mooi zo tussen de weelde van het westen te varen.
Het was hier druk, heel erg druk het was natuurlijk ook weekend en alles wat dreef voer door het smalle kanaaltje waar je niet buiten moet komen.
Dan geraak je gelijk aan de grond! Er waren twee moorings vrij hoorden we van Canadese bekenden die hier al lagen. Ankeren is hier geen optie als je dieper dan 1,20 steekt. Of je moet een aantal mijltjes verder door maar lig je buiten alle dingen die je wilt.
Avonds gebeld met de immigratie dat we waren aangekomen alles doorgegeven en alles moet je spellen waarbij ondanks je het kan je hoofd op hol gaat.
Daarna 24 u de tijd om je op kantoor te melden. Volgende ochtend even aanmelden voor de mooring (40 US per nacht) en daarna een auto gehuurd omdat dat net zo duur is als een taxi heen en weer een gemakkelijke keuze omdat we ook verder willen kijken.
                                                     Sunset Beach
Het was een Jeep Wrangler, een nieuwe auto maar wat een klo.. Kar, ziet er van buiten leuk uit maar voor de rest niet mijn auto! Je komt er gebroken uit.
Maar affijn, op naar de immigratie wel wat gespannen maar we moeten toch!
Aldaar heel vriendelijk alleen paspoort mee en een aankomst nummer wat we hadden gekregen met de telefoon. En na alle vingerafdrukken en foto werden we welkom geheten in Amerika en ons veel plezier toegewenst.
We hoeven ons nergens te melden en dat scheelt veel poespas.. een pak van ons hart maar weer een stap in de goede richting..
               Er was veel te doen langs het strand! Natuurlijk het populaire linedancing
Verder rond getoerd naar Sunset Beach en Boulevard en wat inkopen gedaan in een supermarkt en even lekker appels en sinaasappels die we al een tijd hebben moeten ontberen.
En voor eten twee lekere T-bone steaks we zijn tenslotte in Amerika! 
                                          De mannen op de glimmende "bikes" 
Volgende dag wat watersport winkels bezocht want er moesten wat dingen komen.

Zo kwamen we bij een zaak waar heel veel tweede hans was en geen rommel maar goede spullen! We konden er uren rondneuzen! Alles wat je kan bedenken lag er wel, moeilijk om niet iets te kopen en gingen we toch met een (klein) tasje de winkel uit.


En natuurlijk even bij Westmarine wat een gigantische winkel was, en daar weer een paar dingetjes voor onze winkel gezien.. 
En even later een terrasje gepakt bij de boulevard.
Het is hier een erg duur gebied een biertje kost zomaar een 7 us, maar ja je zit wel mooi naar alle mensen te kijken die ook graag gezien willen worden.
Volgende dag vroeg op en gingen we naar de Everglades.
                                 Op tijd in ons spartaans rijdende hondehok
De Everglades (Indiaans voor "rivier van gras" ) is een gebied van 16000 vierkante kilometer
Met eilanden (hardwood hammock) waar vroeger de indianen op leefden, hoe ze dat hadden is nog een raadsel omdat het met vallen van de avond niet te leven is van de muskieten!
Het is gevuld met helder zoet water, er is ook een lichte stroming waardoor het helder blijft.
Het is een fantastische ervaring ook daar doorheen te (varen) met zo'n airboot. Voortgestuwd door een chevrolet V8 motor met een grote propellor.
We hadden een boot voor onszelf genomen anders zat je met 24 personen er op en nu met zijn vieren en de tour was een stuk langer. Het kost wat maar je hebt ook wat!

                                                          Onze boot
Met zo'n 45 m/u (zo'n 75 km/u) blaas je over het gras.

                                 De bril moest op, en mond dicht houden
Er leven ook beestjes in het water 25 soorten schildpadden, 250 soorten vis en 1,9 miljoen aligators
Dan zijn ze alleen geteld vanaf 1,5 meter! In het zuiden tegen Key West leven meer krokodillen omdat daar het water zouter is..
Dan te denken dat er gemiddeld zo'n 40 eieren worden gelegd is het als zwemwater nogal spannend..
Maar onze kans is wel groot dat we ze tegen komen!
En dat deden we even verderop.


Ze zijn nogal nieuwsgierig en kwamen naar de boot toegezwommen, we dachten dat er soms word gevoerd om de toeristen wat te laten zien maar dat word en mag niet worden gedaan want ze zouden dan denken ha.. een bootje en denken dat ze wat krijgen en is de kans groot dat ze zelfs aanvallen.
Ze kwamen zo dichtbij dat je ze zelfs kon aanraken.. (niet gedaan) 

Prachtig mooi om ze zo in hun omgeving te zien vrouwtjes worden niet zo groot maar de mannetjes bereiken wel een lengte van ruim 5 meter.
Aan het eind van de tour kregen we nog meer uitleg van de dieren maar eerst even een alligator in je hand houden...
                         Hij heeft een tevreden grijns over zich heen!

                                          Ja, broertje.. Deze heeft óók tandjes!
Dit exemplaartje was een ruime meter, vreemd om te voelen en veel zachter dan hij doet voorkomen..
Ze worden geboren met 41 tanden 20  boven en 20 onder en één op de neus die is voor het openbreken van het ei en verdwijnd dan, dat scheelt er weer 1!
Er was aldaar een exemplaar van een 70 jaar oud en gehavend van het vechten met zijn.. vrouwtje, en zijn uit elkaar gehaald (gedwongen scheiding) later hebben ze het weer geprobeerd maar het vrouwtje liep een gebroken bovenkaak op (is weer genezen) maar met een drukkracht van 2000 pond kan je zoiets verwachten...
We hadden nog even een slang in de hand en uitleg over een albinoslang en even een stinkdier aaien. (Kon niet meer sproeien gelukkig)
     Lekker zacht beestje (kwam van iemand die hem als huisdier had als zovaak gebeurd)
De slangen zijn eigenlijk geimporteerd, er was een bedrijfje wat verschillende soorten had en door een storm (Andrew) die nogal thuishield in dit gebied zijn ze allemaal ontsnapt en met enkele jaren was er een overlast van vele giftige slangen
De pyton komt hier (nog) het meest voor en worden er jaarlijks vele gevangen ze hebben geen vijanden en vormen een bedreiging voor de vele dieren die hier leven.
Zoals panters, zwijnen, racoons etc.. Er worden zo'n 250 per week gevangen dit wordt in een bepaalde periode gedaan de populatie is rond de 100000!
                     We mochten hem helaas niet even helemaal vasthouden 
                                  Nog even een vreemde schildpad..
                    En "Old daddy" hij lag er wat zielig bij zo achter een (zwaar) hek
En natuurlijk konden we ook alligator eten en hebben dat daarna even geprobeerd, en helaas het is een lekker stukje vlees, ze zeggen het smaakt naar kip maar het lijkt er maar een beetje op!
Erg lekker....
Al met al een erg mooie dag en eigenlijk vlakbij de boot
Slecht een 1,5 uur rijden.
Terug de auto ingeleverd en de boot wat klaar gemaakt om verder te gaan naar Palm Beach waar we kunnen ankeren! 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten