maandag 13 oktober 2014

Wachten op een weergat

Wat doe je als je op een weergat aan het wachten bent. 

Deze ochtend zijn we na een uitgebreid ontbijtje de stad op de fiets gaan verkennen, een leuke ervaring omdat je toch op plekjes kom waar je anders nooit komt. Zo kwamen we terecht bij een , noem het maar een soort sloppenwijk. Er wonen mensen wat volgens ons zigeuners zijn, in simpel getimmerde huisjes. Het vervoer geschied bij de meeste nog met paard en wagen, ik vond het wel een beetje gênant maar ik wilde toch er een paar foto’s van. Op een soort buurthuis stond een schotel antenne en een generator buiten geplaatst.
Deze mensen maken zich dus niet druk over een “weergat” zo als wij! Deze plek steekt ook erg af tegen de omgeving, er tegenover staat een mega supermarkt en grote nieuwe flats waardoor het contrast wel erg groot wordt.

Nou, en als er tijd is en niet te warm ga je het schip onderhouden.
Met de huidige lage druksystemen hebben we regelmatig bewolking en is het dus minder warm. (wat ook in de nacht lekker is)
Ideaal dus om het schip even aan te pakken..
Vandaag ook alles schoongemaakt en daarna de gehele romp in de was gezet.
De bovenste rand boven het berghout, doen wij zo 1x in de 5 weken omdat deze de volle UV krijgt te verwerken waardoor het verkrijten van de gelcoat erg snel gaat.
Zo ook met de opbouw.
Maar nu was ook de romp aan de beurt en alles weer in de Riwax nr 10 gezet.
Dat spul werkt makkelijk en licht en onze ervaring is goed.
Dit soort dagen worden dan ook optimaal benut voor alles en nog wat.
Ook moet binnenkort al het RVS weer een poetsbeurt hebben, dit doen we meestal onderweg met weinig wind, maar alles is lekker zoet geregend dus... komt dat eerdaags wel aan de beurt
Zo moet dus ook de mast weer een sopbeurtje hebben, compleet met een laagje was, want dat is al weer een ruim jaar geleden.. en hij wordt er niet witter op.
Eerst maar weer genezen  van de stijve spieren van vandaag en kijken we morgen weer verder.

Omdat we ook een super internet verbinding hebben kijken we zelfs avonds live tv uit Nederland helemaal vreemd, maar ook weer eens lekker.


Ook plannen we hier de verdere reis aan de oostkant van de Atlantic.. We lopen veel websites van andere vertrekkers na die hier al zijn geweest, en noteren alle bijzonderheden bij landen en havens in de bijzonderheden van de waypoints van een navigatieprogramma. Zo kunnen we overal waar we komen een waypoint openen, en alle tips van inklaren, eten, water, diesel, mooie plekjes en noem maar op terug lezen. Hier hebben we veel plezier van. En schaven onze oversteek ook gewoon even wat bij naar een later tijdstip.. er is tenslotte alle tijd voor, en treffen we de kleine droge tijd in Suriname..
Maar ook houden we de Ebola epidemie bij, er is daar in Senegal en de Gambia nog niets aan de hand maar het is een belangrijke factor waardoor wij deze landen zouden gaan overslaan.
Ook doen we aan cultuur natuurlijk, en gaan nog even bij het Museum van Portimao langs, dit behoorde tot een van de mooiere museums van Europa! dus dan moet er wat te zien zijn ook.
als je op  de link klikt kan je een virtuele tour doen.. erg leuk, en hebben ook prijzen gewonnen

echt een hele grote
En ook de weerberichten ophalen en bekijken houd je bezig dit doen we 3 x per dag, niet omdat het moet zoveel, maar je krijgt wel een goede indruk hoe alles zich verplaatst en vormt!
zo zien we deze grote rakker zichzelf langzaam wat opvullen en later richting Nederland gaan..
Wij blij maar jullie misschien wat minder.
Uiteindelijk lijkt er nu een gaatje te ontstaan op zat/zondag de 18e van de maand.
Laten we het hopen dat het zo is, maar het weer is net als onze plannen... niet betrouwbaar.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten