vrijdag 14 september 2012

St Vaast La Hougue

Boot is te koop of ruilen voor camper..
Vanmorgen om 8 u. vertrokken, eenmaal buiten viel eigenlijk de deining en wind wel mee, tot dat we buiten de kaap kwamen.
Wind trok aan tot zo’n 20 kn en we kregen toen de volle zee er stond nog een deining van een 2.5 mtr met uitlopers… (voor actiefoto's even wachten op beter weer)
bllaahh niks an zo.
We hadden gelukkig halve wind en hebben het grote voorzeil omgeruild voor de kotterfok om er wat gang uit te halen zodat we wat minder water over ons heen kregen..(en dat was veel)
Na een kleine 2 uurtjes konden we nog wat ruimer en werd het iets comfortabeler en de wind nam (zoals voorspeld) verder af
We waren alle twee ziek maar hielden het ontbijt binnen, we gaan denk ik aandelen kopen in zeeziektabletten..  op dit punt kwam toch even een camper om de hoek rijden, geen golven, geen weerberichten, gaan wanneer je wilt, geen hoog en laag water etc..
maar na een klein tijdje hielden we een 12 kn wind de golven waren lekker ingezakt en werd het mooi zeilen. (geen kopers gehad dus camper weer op de lange baan.)
Middags om half 5 lagen we voor de haven van St Vaars-La-Hougue  (49.35.19 N 01.15.43.W)
Er moest nog een ca. 1,5 mtr. water bij komen konden we naar binnen het sluisje ging om 18.46u. pas open
Dus anker overboord (mooi plekkie trouwens en goed beschut) schip opruimen en lekker in het zonnetje zitten.
Later anker op en naar binnen, het leek wel speelkwartier de sluizen waren nog maar net open en de kotters stoven er uit, maar even wachten
even later lagen we aan de steiger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten