maandag 31 augustus 2015

Onderhoud

Maandag 24 aug.
Vanavond is gelukkig weer het weekend voorbij, de muziek hier is ongelofelijk hard, enige schaamte is er ook niet als ze s'morgens om 3, 4 of 5 uur weer terug komen het blijft knalhard we liggen er een 200 meter vanaf maar alles aan boord trilt!
Laatste twee dagen alles wat voor elkaar maken, romp schoon en vetvrij gemaakt dan hoeft dat op de kant niet!
Zondag zouden we afscheidsborrel nemen van de Kind of Blue, samen met de Dalwhinnie, die ook al een 8 jaren onderweg zijn, maar dat viel letterlijk in het water door de vele regen en gaan we dus nog eens overdoen!
De Dalwhinnie van Frans en Lucia gaan hier ook de kant op voor een nieuw teakdek, ze zijn al enkele weken aan het slopen achter een mooring! wat een werk..


antifouling is er klaar voor
nu wij nog!
                               Ook de duogen (water - windgenerator) is weer uit elkaar gesloopt, zodat hij mee kan naar een werkplaats waar ze de lagers er even voor ons uitpersen! Als we dat zelf gaan doen maken we alleen maar meer brokken omdat we het goede gereedschap niet hebben!  
                  Alles merken en foto's maken zodat het weer op de zelfde plek komt


De zeilmaker hebben we later ook weer naar de kant gebracht (voor hij zeeziek werd) en zo is alles aan het rollen..

We moesten er s'morgens om ca. 8 uur zijn en de hijsbok stond al klaar met verschillende hulpen,hopen dat er vannacht geen olie op de waterlijn was gekomen!
We konden zo tussen de twee pieren aanmeren en hoefden niet achteruit in te parkeren vanwege de voorstag (gelukkig) 


Uit het water hijsen was een peace of cake, en stonden we snel op onze plek..
Maar wat is het vandaag heet hier op de kant.. Niet normaal, buiten de boot was het al gauw een 37 graden en in de boot een stuk koeler 35 graden!
In de middag werd de airco op het voorluik geïnstalleerd en de onderkant afgespoten! Niks op een wasplaats of zo..
Gewoon spuiten op de plek, en de rest loopt wel waar het laagste punt is!
  

Maar de manier van werken is hier toppie hoor zodra ze stond, kwamen ze met een lijst wat we wilden, stroom? 110v of 220, wel 60 hertz en dus schadelijk voor de meeste apperatuur, wij draaien wel op de panelen door.
Of we nog poetsers willen of schilders of we nog andere wensen hebben etc...  gewoon goed..
We staan naast douches en wc's (erg schoon) en gezellige buren.

Vandaag gelijk een laag antifouling gesmeerd, omdat we wat schaduw hadden maar tussen de lagen door heb ik maar een koude douche genomen (het koude water hier is wel lekker van temperatuur)
Om wat af te koelen, mar dan zie je hier de lokalen aan het poetsen en slijpen of whatever in de volle zon en snap niet hoe ze dat volhouden?
We hadden alle twee wat teveel last van de warmte, en liepen soms met kippevel te zweten.. Klinkt raar is ook raar, maar het was wel zo.. We zaten dus op het randje...

In de avond naar ons appartementje, wat is dat een verwennerij, een lekkere airco, een douche waar je onbeperkt onder kan staan, heerlijke bedden (boxsprings) en alles verder simpel maar schoon en goed in orde.
Als grote ijsliefhebber zag ik mijn kans schoon om de vriezer eens te vullen met een paar liter ijs in verschillende smaken....😆😆😆
We schilderen nu s'morgens de ene kant  en later op de dag de andere, anders kan ook niet in de warmte de volgende dag hebben we de antifouling er op zitten 2 lagen en de bovenste rand een 3e
Ook de waterlijn is weer 2,5 cm hoger geworden! Waar we veel plezier aan hopen te krijgen met de groene aangroei.


Het onderwaterschip is nu in orde en kan het werk aan de romp gebeuren, een paar waslagen er op aan brengen!
Joce had ondertussen in de twee dagen al 5 wassen gedraaid, alle spullen gaan even door de machine heen zodat het weer fris ruikt.
Het vochtgehalte in de boot is nu erg laag vanwege de airco, en om er te werken zeer aangenaam


Maar het is er natuurlijk een grote puinhoop.. Maar dankzij ook een klein windje hadden we vandaag ook buiten de boot geen last van de warmte, en hebben we heerlijk gewerkt. Na wat lakwerk in de kajuit  zijn we weer van boord afgegaan en naar het buurtrestaurant om wat te eten.. en al de internetzaken weer even doen.
We meenden heb al eerder te hebben gehoord maar nu werd het bevestigd, grietje-biiieeee...grietje-biiieeee hoorden we, die hadden we al een tijdje niet gehoord, sinds we Suriname hebben verlaten en nu horen we hem weer op Trinidad leuk om hem weer te horen..
De buitenkant van de romp is klaar, 2 en 3 lagen antifouling, 2 lagen was en op de waterlijn 3 lagen.
(Heb ietwat stijve armpjes!) nu de kuip en de opbouw in een waslaag en dan hopen we weer een tijdje vooruit te kunnen!
        
                                                    Laag na laag er op aanbrengen
De binnenkant kwam voor Joce haar rekening en is helemaal binnenstebuiten geweest en alles is weer door haar handen gekomen en schoon teruggezet.
Alles is uitgesopt! toch kwam ze wat vochtplekjes tegen, maar daar hebben we een mooi middeltje voor..
We lopen voor op schema, en gaan even eerder uit het appartement, de boot is bijna weer ruim en leefbaar, zaterdag gaat de laatste laklaag er op en kunnen we zondag wel aan boord gaan wonen!
Aan boord is het met de airco goed te doen, joce had het vandaag af en toe zelfs zo koud en moest ze even buiten zitten met koude handen en voeten!
We hebben hem ook even wat warmer gezet! groot voordeel... de boot erg droog geworden!

        
                    Maar het resultaat mag er weer wezen, jammer dat je onderkant nooit ziet!

Zondag zijn we weer verhuist naar de boot, na nog even afscheid te hebben genomen van: Ned. TV, ijsklontjes, boxspring, veel (warm) douchen, een koelkast waar je zomaar iets uit kan pakken zonder hem eerst leeg te moeten halen, magnetron en waar je een fles kan neerzetten zonder te denken hij kan omvallen!
Maar we vinden het niet erg, nu kunnen we lekker aan boord nog wat rommelen, het sanitair is naast de boot!
Maar op een gegeven moment ben je klaar!
        
                                                          Oude olie er uit nieuwe er in

Van de BBM ( buitenboord motor) vandaag alle olie ververst, en van binnen alle aluminium en stalen onderdelen ingespoten om de roest tegen te houden, is het niet de zon die alles stuk maakt, is het wel het zoute water wat overal invreet!
Maar we zijn eigenlijk klaar..  de klusjes zijn weg, alhoewel er altijd wel wat te doen is.
zo hebben we weer teltales op het achterlijk van het grootzeil genaaid
Morgen is het Onafhankelijkheidsdag en gaan we samen met de Antares naar Port of Spain, eens kijken of er wat te doen is.. In ieder geval even een uitje, dinsdag gaan we weer te water en krijgen we weer andere dingen! De zeilmaker is nog een zonnetent voor ons aan in elkaar aan het naaien😎
Port of spain..
Vandaag is het overal feest, althans zou je denken er waren activiteiten, een parade.. en in de avond ergens een groot vuurwerk. maar deze dag niets kunnen ontdekken!
Na de koffie zijn we samen met de Antares Crew naar Port of Spain gegaan, het was moeilijk ze van boord te krijgen, omdat ze lekker bij de airco zaten.
Maar toch na een half uurtje zaten we bij het bushok te wachten tot er een bus langs zou komen?
Het viel mee, na een 20 min hadden we beet! aldaar aangekomen eerst maar even ronlopen en kijken wat er allemaal is, het is een vrij rommelige en niet zo'n gezellige stad, maar wel met mooie bezienswaardigheden..
        
                                                       Lokalen chillen ook even op het plein
We zijn wat rondgelopen en geraakten per ongeluk via een achter ingang bij een besloten club van de kerk!
Er was life muziek en allemaal eten, na te hebben gevraagd hoe en wat hoorden we dat het alleen voor leden was! maar we bleven wel even luisteren naar de muziek.
Tot er mensen naar ons toekwamen of we ook wilde mee-eten, nou dat wilden we wel want we hadden alweer trek in wat! en zaten we even later als enige blanken er tussenin, met bonnetjes voor een ontbijt en een lunch.
Ondertussen was er een steelband aan het spelen en vermaakten we ons best..
En haalden we eerst een ontbijtje voor ons, en een half uurtje later een lunch! We hadden wel lol er om
        
                                                We moesten wel even wachten..

        
                                                           Maar uiteindelijk...
Het ontbijt viel wel mee, maar de luch was letterlijk niet te pruimen, we hebben het geprobeerd de kippebout was redelijk maar de rest helaas, en de koude maltbier er bij maakte het geheel niet beter!
Ondertussen was er een kledingshow voor vrouwen wie de mooiste kleding droeg voor deze feestdag!
Er was zelf een vrouw bij van 103 jaar die mee deed, en nog mee danste ook, wat een mooi gezicht was dat en nog zo vitaal.
         
                                                           Nog een krasse dame
Om 4 uur was het afgelopen en was er nog een gezamelijk gebed, en daarna was het voor ons tijd om te gaan..
Weer een busje gevonden en via drukke wegen, en langs badende... en van de extra vrije dag genietende mensen weer terug naar de boot.
Morgen te water.. Heerlijk weer dobberen
Wat we daarna gaan doen lees je weer on het volgende blog...


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten