dinsdag 4 oktober 2011

03-10-2011

Blackwaters
vandaag vertrokken uit Londen om 7 uur (ned.tijd) door de sluis, moet nog steeds wennen aan deze deuren die draaien of schuiven niet maar ze laten deze naar beneden zakken/vallen zodat je er overheen kan varen?
Maar het was weer mooi weer en met een lekkere gang voeren we weer richting het Oostelijke halfrond
2x een foto proberen te maken van de 0 lijn  maar.. je weet het wel.
het plan was naar Queensborough en daar voor anker te gaan maar, we waren daar al om 12uur dus besloten we om verder te gaan naar de Blackwaters river. in de Thames monding kregen we wat wind en even later vaarden we met 6.5 kn met de zeilen, nog lekker even stroom mee wat resuteerde in een 7.5 kn over de grond.
Na gelang de dag vorderde kwam er meer wind en gingen niet meer beneden de 7 knoop (door water), korte broek,  T-shirt, warme wind je hoef zo niet zuid in te gaan toch..
Na een heel erge mooie zeildag lieten we het anker vallen op de zuid-oostkant van het Osea Island voor de uitpluizers 51.43.096 N 0.46.905 O  of je kijkt op de a.i.s.
Met onze laatste bevindingen  met de bodem hebben we vandaag wel 6 meter onder de kiel gehouden wat in de avond resulteerde nog 0.50 cm over gniffel......
Jocé maakt een lekkere pan spaghetti
We hebben 69 mijl gevaren, veel meer dan bedoelt maar het ging wel heel erg lekker
onze foto camera heeft de geest gegeven althans het scherm, we vonden hem na wat schommelingen op de vloer met een stuk scherm &^%$# maar hij doet het nog wel, maar we zien niet wat we doen..
Net even de weerberichten gezien en denk niet dat we deze week op een normale manier over kunnen steken, maar maandag lijkt het weer op te klaren , maar dat is nog ver weg... we blijven scherp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten