woensdag 15 augustus 2018

Een mooie zomer..

Al een tijdje niets vermeld op ons blog, terwijl ik mijzelf heb beloofd dit bij te houden.
Ook omdat er weer wat plannen zijn.
Lange tochten maken we niet momenteel en één keer in de twee weken kunnen we een weekend weg. en daar maken we gretig gebruik van.
Meestal gaan we lekker voor anker ergens rustig, maar zijn ook even een weekendje naar Vlieland geweest. Plan was Terschelling maar onderweg kijkend op de webcam van de haven lagen ze gemiddeld 2 en 3 boten dik.. (achteraf de HTH race!) dus weken we uit naar Vlie.

Een weekje na de finish waren uitgenodigd voor een bezoek aan de Volvo Ocean race in Scheveningen, en daar maakten we graag gebruik van.

Altijd mooi om naar de beginnende
jeugd te kijken
En hebben mede dankzij het mooie weer een mooie dag gehad, uitgebreid onder begeleiding hebben we één van de racers onder en boven bekeken, en weer onder de indruk kwamen we er van af.
en vervolgens werden we rondgeleid door de fabriek die er achter schuil ging.
Ook op het strand waren er vele activiteiten, en de kinderen kwamen goed aan hun trekken met allerlei evenementen

Niet al te lang later kregen we een belletje met de vraag of we interesse hadden om mee te varen met de Akso Nobel..
Nou.. dit was een niet te moeilijke beslissing...

Een week later gooiden we de trossen los.. Samen Remco en Joce

Er was niet al te veel wind maar een 13-14 knoopjes snelheid zat er nog in.
Stuurt wel lichter als de Verleiding, en reageert ook wat sneller zei Joce.. ach.. dan moet je ook meer opletten 😊


Een mooie dag..
Tussendoor is ook de buiskap vernieuwd, deze werd al heel slecht en viel op sommige plekken uit elkaar en door de ramen was niets meer te zien
Andre maakt de mal.
Andre van de Vriessails had al onze wensen en ook zijn ideeën in de kap verwerkt, en is ie goed doordacht. ook de kuiptent werd vernieuwd niet meer laag maar die loopt straks zo onder de bimini door waardoor we stahoogte hebben. misschien minder mooi maar wel erg praktisch!

Het mooie weer hebben we natuurlijk ook heerlijk van genoten, het was warm aan de kant en besloten we de boot voor anker te gooien en gewoon elke dag met de rubberboot naar de zaak te gaan. zo hebben we 3 weken heerlijk gedobberd. Avond genieten van het mooie weer door lekker in de kuip te zitten en te zwemmen en af en toe een rondje zeilen.
Toen we voor het eerst in de rubberboot zaten bleek ie flink te lekken! raar.. verleden week nog gebruikt? na een klein gaatje te hebben gedicht was het nog niet over.. na veel zoeken bleek het gaatje achter de plank van de spiegel te zitten een rare plek. Veel sloopwerk om er te komen, maar het lijkt te zijn gelukt..
knippen en plakken
Flink ingepakt tegen de zon
Weekendje weg met de kleinkinderen
Het einde van het seizoen nadert weer, en wij maken ons weer op voor onze vakantie!
waarheen?? geen idee... Schotland, kanaal eilanden? ruime wind dat in ieder geval wel..
Geen opmerkingen:

Een reactie posten