woensdag 31 mei 2017

De Carieb in Enkhuizen

De eerste keer zeilen liet nog even op zich wachten.. toen alles klaar was kapte de kachel er ook mee eerst 2 x knipperen wat "vlam gedoofd" betekent dit hadden we wel eens meer maar verder geen last..
nu was het 12 x knipperen wat apparaat vergrendeling betekend!! oei niet goed dacht ik..
hij wilde ook niet meer branden.. na een telefoontje bij de dealers storingsdienst lag hij een uurtje later los in de kuip en 2 uur later bij het postkantoor!!.
In Kampen zullen ze hem even voor ons in orde maken..

Het lekkere weer  wil niet erg vlotten, maar zal vanzelf wel komen, a.s. zaterdag komen ze de nieuwe kussens brengen, en is er vloerbedekking opgemeten. (voor het koude voor en najaar)
Waar ik zelf een halve dag voor nodig heb, werd hier mooier en beter gedaan in een half uurtje!!  en daarna gefestonneerd.. hebben er meer naar gezocht welke bedrijven dat nog deden maar vonden het vlakbij 
ondertussen al lekker een weekendje weggeweest wel wat muggen maar lekker voor anker in een vlakke zeeWe hadden losse bakstagen gemaakt (origineel is een vaste) maar ondervond hier toch meer nadelen van, het is uit eindelijk beter maar toch lastig, helemaal met het spannen van je kotterstag.
En hebben hem even goed ingemeten en komen de originele vaste bakstagen weer op hun plek, zodat we straks ook gemakkelijk een rolsysteem op de kotterfok kunnen plaatsen. Nadeel.. er moeten weer schurftplattingen in!
De mast stond ook niet helemaal lekker er zat een kleine slag in, links strakker recht losser hoofdwant  tussenwant, en dit resulteerde wel in een rechte mast maar de volgende dag alles los gemaakt en opnieuw gaan opbouwen en vanaf onderwant omhoog gewerkt. want je raakt het kwijt , zodat sommige stagen te strak staan.. nu staat alles nagenoeg gelijk op spanningen en de mast weer mooi recht.
Met hulp van On-deck hebben we het Harken rolsysteem ook iets strakker kunnen krijgen, zodat een nieuwe voorstag weer een tijdje kan worden uitgesteld.. kan hem niet te diep draaien want dan komen we met het anker in de knoei, dat is eigenlijk nog iets waar we nog eens goed over moeten nadenken. voor de volgende reis.
De nieuwe kussens liggen op hun plek  stukje vloerbedekking er bij.
Als je naar binnen stapt ruikt het naar een nieuwe boot alles is er erg van opgeknapt.
Het Hemelvaart weekend naderde en hiermee ook eindelijk het warme weer, en kregen we het idee om met de boot voor anker te gaan liggen in de kom bij Enkhuizen en met de dinghy op en neer te gaan naar het werk..
Zo gezegd en zo gedaan en het bevalt prima... lekkere avonden in de kuip, gezellig klotsen van het bootje achter de boot en hebben we zo al weer een klein weekje te pakken.
Wat een verschil met thuis zo met dit geweldige weer weer een flink Caribisch gevoel..
een mooie sundowner
En zo hier achter het anker nog meer havenbioscoop dan daar.. We staan er versteld van hoe mensen kunnen ankeren, een paraplu ankertje, alleen een (kort) lijntjeDe wind draaide iets en nam toe tot wel windkracht 3 en vanaf 01.00 u in de nacht hoorde je ankerlieren en ketting ratelen paniek!!!
Zou wel eens goed zijn dat de mensen hier iets over gingen leren.., en voorkom je een hoop schade
Plons.... anker overboord en gelijk vastknopen zie je maar al te veel, vooral in deze slappe grond.
Tussendoor zijn we onze vakantie wat aan het uitzoeken, plan is (let wel!! Plan!) om even over te steken naar Peterhead (Schotland) en vandaar uit langzaam af te zakken.. tot? hopen dat het lukt..

Ondertussen hebben we perikelen met onze domijn van onze website, en hebben alvast een nieuwe naam aangemaakt deze heet www.sy-deverleiding.nl waar we hopen op verder te gaan..later zal de .com er ook weer bijkomen maar voorlopig niet. Dus .COM is veranderd in .NL
2 opmerkingen:

  1. Jullie zijn weer op pad. Hopelijk wordt het weer wat beter. Het poeierd hier op de kop aardig en het stort met bakken naar beneden. NPO heeft zon beloofd! En... Haarlem is prachtig. Leuke dingen voor de lege bootkastjes te vinden ;-) Vliegtuiherrie: dat merkten wij afgelopen weekend ook tijdens kamperen in duinen Heemskerk. Maar... we hoorden het niet meer na 2 dagen. 's Nachts vliegt men bij uitzondering. Wij zijn natuurlijk geen eerlijke meninggevers, want dat vliegverkeer is omzet voor de LVNL ;-)

    BeantwoordenVerwijderen