zondag 8 november 2015

Veel wind, erg nat en zelfs koud

Na dat we een tropical wave over ons heen hebben gehad, met stortregens en soms vlagen tot bijna 50 kn wind zijn we na een dagje rustig weer, weer verder vertrokken naar St Vincent
Een nieuw eiland eens kijken wat dat ons brengt.
De avond er voor koelde het flink af, nu moet je niet denken aan gelijk een 20 graden maar een fleece kon bijna aan, de temperatuur gaf nog maar 26 graden aan!
Dat lijkt lekker, het is ook lekker .. maar we hadden toch af en toe een rilling..
Onze laatste nacht was geen pretje, veel slingeren dan had ik liever de harde wind dan lagen we tenminste met de boeg in de deining/wind.
        
                                                Ook weer dolfijnen om de boot..
Na een mooi rustig tochtje kwamen we al op tijd aan in Byahout Bay..
Waar we lekker hebben gesnorkeld en later bij de Batcave.. Een grot waar je zwemmend door heen gaat en na een 25 meter ergens anders uit komt.. 
       

Er waren daar inderdaad vele vleermuizen..  Allen aan het piepen en fladderen.. 
Daarbuiten langs het rif was het echt mooi snorkelen veel vis en mooi helder water en omgeving..
        
          
                                                                  Een donker plekje
        

Na een weer niet heel erg rustige nacht zijn we de volgende dag naar Wallilabou Bay vertrokken, daar is de set van de eerste film van the Pirates of ...
We zijn motorend er heen gevaren er was geen of weinig wind en die 4 mijl viel ook wel mee.
Vlak voor de baai konden we wat spelen met een lokale bootboy, die ons voorbij zag varen en zag zijn kans schoon om hulp aan te bieden met aanliggen.. 
Ik verlegde onze koers richting noord, dat het leek dat we verder gingen hij draaide om en na een tijdje wij ook weer.. Maar dan weer richting de baai, dat herhaalde zich een paar keer.. Hij ging stil liggen en wist het zeker ook niet meer..
Maar in de baai legden we aan bij een mooring, en wilde ze voor ons de achterlijn vastmaken..
Waar hij 20 EC voor vroeg, dan doen we het zelf wel 20 is veel te veel.. Je hoeft alleen maar de lus om de paal te leggen!
         

We kregen een deal voor 10EC omdat hij wel leuk was en we hem een beetje hadden gepest, gaven we hem maar 15 EC 
De invasie van andere bootboys bleef eigelijk uit.. eentje met wat fruit, maar zeiden morgenvroeg willen we wel wat.. 
Daarna de kant opgegaan naar het zwembad! 
Dit was een poel van een waterval(letje) lekker zoet maar niet al te groot, maar het koelde lekker af en het was zoet!
   

Onderweg er naar toe en terug konden we genieten van de mooie omgeving.
Terug bij de boot was het druk in de haven, enkele boten kwamen binnen en de bootboys deden goede zaken, maar wij ook met hun en kochten grote zakken met passievruchten voor maar enkele dollars..  Hij keek ons aan en was duidelijk in een andere wereld, en ik geloof dat zelfs de brandaris zijn pupillen niet kon veranderen!
Maar we hebben heerlijke passievruchten! 
       
                               Veel hulp word er gegeven we zaten er heerlijk naar te kijken

Cumberland Bay 
Vanmorgen waren we al weer vroeg op pad niet omdat het een lange tocht was nog geen mijl, maar dan heb je meestal alle ruimte om te ankeren.. Maar toen we de baai indraaiden was ie helemaal leeg! 
Wat we dus helemaal niet vewachtte... maar lekker rustig toch!
We werden opgevangen door Joseph the fisherman die onze wal-lijn regelde.
Joseph zat al meer dan 50 jaar in het vak.. En was nu al 74 jaar oud al gaf je hem dat niet.. en was met dit werk begonnen in 1953! Hij kan bijna niet meer lopen van zijn versleten knieën (geen geld voor operatie), hij zij: beschouw de boot maar als mijn rolstoel..  hij zal wel meer mijlen hebben geroeid als wij hebben gezeild denk ik!
  
 Natuurlijk had hij ook wat spulletjes te koop van zijn kleindochter, en morgen brengt hij even brood langs.. een aardige man die wij graag wat gunnen.
We liggen voor een paar restaurants waar we Wifi van ontvangen.. benny's restaurant signaal is het sterkste dus daar maar even wat drinken..
        
                                                         Een lange lijn naar de wal
Het leuke hier is het praten met de bootboys ze weten je van alles te vertellen, ook de leuke weetjes..
Er was.. en er wordt nog veel regen voorspeld maar dinsdag middag gaat het droog worden.
En hebben we voor woensdag een hike naar de vulkaan "Soufriere" gepland..
De avonden koelen nu af en toe flink af, zelfs dat we binnen gaan eten gebeurd nu af en toe.
Het koudste hebben we hier gehad in Cumberland bay! Een fris klein windje van de berg af liet het afkoelen naar 24 graden! We vinden het niet erg hoor, wordt vanzelf weer warmer!
Yoghurt, toen wij hoorden van Anita van de Kind of Blue dat ze steeds de yoghurt zelf maakte, hebben we na enige aarzeling ook deze fabricage gestart, eerst wat te dun dan wat te dik maar na enkele dagen experimenteren, hebben we nu elke dag een lekker schaaltje met yohurt..  Yummie!
              En weer een litertje lekkere yoghurt
En een toetjesman dat ik ben, kwam deze nieuwe fase als een geschenk uit de hemel, zo simpel en zo lekker...  (Zou gele vla ook zo simpel zijn) 
Ondertussen weer droger geworden, we hebben veel water opgevangen en zijn helemaal gevuld met zo'n 600 liter, waarvan 310 in de vaste tank.. beter mee verlegen als om verlegen vinden we maar!
Na nog even een middag te hebben gesnorkeld, zijn we ons mentaal aan het klaarstomen voor de vulkaan.. weer een leuke tippel
Soufriere Vulkaan.
Ochtends om 06.00u stonden we al aangekleed op de steiger.. Lange broek geadviseerd omdat we de eersten van het seizoen zijn is het pad wat overwoekerd en zijn we wat beschermd!
We hadden beide een afristbare broek mee dat komt even mooi uit, jammer dat die broeken rond je middel altijd erg krimpen! zal wel door de warmte komen? (Ahum..) maar niet te veel bukken en hopen dat het wat bijrekt..
        
                                                   In de verte de top waar we heengaan..
Deze 1220 mtr hoge nog active vulkaan gaan we beklimmen met een gids "Loki" genaamd, om 6uur 
stonden we al op de steiger. Er zou een Fransaise ook meegaan maar vanmorgen liet ze weten toch maar niet..  (Grrrmmff) Waar we van baalde want dan draaide we voor het volle pond op.. Maar Loki paste gelukkig de prijs aan, hij vond het ook geen steil.. Klo...Fransen heb je altijd gezeur mee..
Maar na een korte busrit liepen we een 2 kilometer over het zwarte zand waar we afsloegen op het pad omhoog, het was gelukkig droog, maar ook bewolkt wat het niet zo onbehouden warm maakte.
Onderweg waren visserlui volop aan het vissen met donkere maan zwemmen kline visjes vanuit zee de rivieren op om groter te groeien in het zoete water, ze heten "tri tri" heb geen voorbeeld kunnen vinden hoe ze er volwassen uitzien, maar het is een delicatesse..alhier, en vrij prijzig
         
                             De gevangen vis van een nacht over..het net is van zeer fijn materiaal
         
                        De visjes waar het om gaat! Glazig en erg klein, bakken, koken whatever.

Na 3 uur zweten waren we boven, langs een niet al te makkelijk pad. Het was wat bewolkt maar konden aan de westkant redelijk ver kijken. In het midden was de vulkaan nog aan het roken, de sterke zwafellucht (rotte eieren) maakte je er op attent dat je wel degelijk op de vulkaan zit..
         
                                        Lekker samen de regenjasjes aan voor de frisse wind
         
                                   Een kijkje in de krater dat grijze recht kokende rommel en as
         
               Samen met Loki onze gids.. Met de vraag heb je nooit eens jeuk op je kop zij hij nee!

Na een half uurtje daar boven, werd het weer tijd om naar beneden te gaan, wat meestal erger is als omhoog omdat het nogal op de knieën aankomt. Joce had er deze keer erg last van en moesten we een paar keer stoppen. Maar op het einde met het rechte pad ging het weer gelukkig beter..
Op het einde weer de schoenen en sokken uit om door verschillende riviertjes te waden, tja dat heb je in deze tijd.. maar het frisse zoete water was heerlijk aan je voeten.. en heb gelijk mijn kop er ook even ingedompeld.. fris je lekker van op..
Het was een mooie tocht, 18 km gelopen, 1000 meter gestegen en gedaald natuurlijk, wel een pittige tocht die toch wat conditie vergt!
Toen we uit het busje stapten voelde het al, al hadden we de vulkaan drie keer beklommen... Erg stijve benen.. Later aan boord lekker aan de koffie, een biertje/wijntje en nog een.. Daarna lekker een warme douche genomen..  Er kwamen een paar chartercats binnen en die hadden een feestje op de kant met een live steelband, niet te dichtbij net mooi het zal vanavond wel niet laat worden!
Een baai vol Tonijn
Het stond al in de pilot maar het is echt zo, het wemelt hier van de tonijn om de boot, niet de grootste maar één visje voor 1 maaltijd. Vanwege de regenval stroomt er veel voedsel met de rivier mee en daar komen ze volgens de lokalen op af. Klinkt logisch..
Een lijntje klein aasje er aan en als we naar de kant roeien of motoren heb je er al weer eentje aanhangen!  
Maar we stoppen er even mee Jocé krijgt al schubben en bij mij lijken er al kieuwen achter mijn oren te groeien.. nu maar weer eens een stukje vlees!
Donderdag gaan we uitklaren en vrijdag is het plan om naar St Lucia te varen..
Maar dat lezen jullie weer in het volgende blog..
Geen opmerkingen:

Een reactie posten