woensdag 23 september 2015

Oh oh Tobago

We liggen al weer een 3 dagen bij Charlotteville, een beetje zwemmen, snorkelen, luieren en roti eten!
Het water is vanwege de regentijd wat minder helder maar op de ondiepere stukken hebben we nog mooi zicht
Tussendoor waren we nog even een dagje naar de hoofdplaats Scarborough geweest om sommige dingen wat beter te bekijken en Joce wilde nog wat stof kopen in een winkeltje..
       
                                                In Charlotteville loopt het menu hier los rond!

De bustendiensten zijn natuurlijk nog niet veranderd en de terugweg moesten we weer een alternatief zoeken  of 3 uur wachten! Je raad het al het werd een alternatief.
Daarna een uitgebreide maaltijd na thuiskomst bij "Papaye" we hadden er al een keer gegeten met de Antaressen en elke keer is het weer eenvoudig maar lekker, en een gezellige bediening, kok, eigenaar (1 persoon) en een fantastisch uitzicht op de baai!

         
        
                                              Nee, alleen fish and chips vandaag..

We hadden vanmiddag met de lunch de KFC in Scarborough geprobeerd, en we zijn niet heel kieskeurig maar na 3 happen ben ik opgestaan en heb het weer op de balie gezet, met de meededeling dat wij dit zelf onze huisdieren niet voorschotelen! Ze keken wat raar? En wenste ze een prettige dag toe, getverderrie wat was dat goor zeg...

        
                                                         2 Redsnappers deze keer 
Voor we naar de boot gingen nog even 2 vissen gescoord, word mooi voor je schoongemaakt, even een plastic zakje halen bij Papaye want die vergeten we altijd mee te nemen..
Daarna aan boord, lekker een bakkie en mooi zitten.
Opeens werd het erg donker, wel wat vroeg, de lampen van het sport terrein nu al uit? maar bleek dat er weer een stroomuitval op de kant was, maar dat is meer aan de orde, is goed voor de lokale populatie zullen we maar zeggen!
De volgende ochtend zijn we vertrokken naar de Englishman Bay, ons zonnetentje lieten we staan en op het fokje keutelden we verder zuid in het was een kleine 9 mijltjes varen.
Onderweg werden we weer eens na een lange tijd volop getrakteerd op dolfijnen, ze waren op vis aan het jagen er waren wel honderden in de omtrek, en af en toe kwamen ze ons weer even bezoeken.. het blijft mooi.

       

       
                                                      Ook mooi onderwater
Englishman Bay
Even na de middag lieten we het anker zakken in de baai, er lag nog een andere boot maar die zullen we wel even wegsturen! dit is onze baai toch?
Maar, zonder gekheid.. je wordt hier overvallen door de stilte en de pracht, alle verschillende kleuren groen en erg helder water. 

       
                                                      Mooie kleuren groen van het bamboe
       
                                                                 Een heerlijk plekje

Na een kort (verkennings) snorkelduikje waren we alle twee overtuigd, het is hier prachtig mooi, ondanks dat het ietsje minder helder is vanwege het regenseizoen, maar veel helderder dan bij de Pirate bay!


        

Ook de populatie papagaaien is weer erg groot, ben blij dat ze avonds met donker hun snavel dichthouden! Ze schreeuwen het hards met het dag worden (05.00 u.), en donker worden.. het is overdag zeker te warm voor ze.
Wat we nog niet eerder zijn tegengekomen, zijn vuurvliegjes! Met donker, langs de hele kant en langs de bomen en struiken van het strand was het vol met die beesjes, wat een leuk effect gaf ook kwamen er sommige boven het water.. Met de lichten allemaal uit zaten we er mooi dromerig naar te kijken. 


       

Er is hier een heel mooi onderwaterleven, veel vissen en vandaag was de zon er veel bij wat het veel mooiere maakte, ook enkele kleine schildpadden zwemmen hier rond, maar ze zijn erg schuw!  
Maar we zijn nog steeds verbaasd dat het zo helder is, des te beter natuurlijk. We hebben denk ik weer een leuk filmpje in elkaar gebakken, zodat je een indruk krijgt hoe het hier in de baai is, en snap je gelijk dat het een reden is om langer hier te blijven!

Ook hadden we maar weer eens een roti gegeten, dit keer bij de strandtent! het was voor ons tot nu toe de lekkerste die we hebben gehad, lekker vers en  al was het alleen maar voor het uitzicht.  Knipoog! 


       

Het is hier echt fantastisch mooi en deze plek stijgt met stip op de ranglijst! In de middag nog wat gesnorkeld en met de dinghy de baai wat rond gevaren en kwamen bij de Little Englishman Bay langs die hier naast ligt! Langs de kant kwamen we een paar Booby Birds tegen op de rotsen.

       
                                          De Booby Bird  het blijven leuke beestjes om te zien

We zijn bijna door ons geld heen, de automaat in Charlotteville was weer eens stuk! maar nu hoorde we dat in de volgende baai een 2 mijl verder een automaat staat, dus of met de boot of met de dinghy kunnen we heen, er zijn zelfs wat winkeltjes!
Maar we komen nog niet om van de honger en kunnen nog vooruit, de boot ligt nog diep!
En wat doen we met de avonden.... ach er zijn zoveel dingen om van te genieten!!
            
     
                                             Als ie morgen maar weer zo mooi opkomt...

En zo brengen we de dagen hier rond! Ook zijn we maar weer eens gaan zwemmen, zo met je duikbrilletje op is er veel te zien en we bouwen weer wat aan de conditie!
Het is altijd lekker wakker worden in het lauwe water. Joce houd ons buikje rond met af en toe een vers broodje te bakken, lekker met roomboter en lekkere aardbeienjam! De oude kaas denken we maar niet aan.
        
                                                                 Spierballen kweken
De volgende dagen brengen we zwemmend, snorkelend en hangmatterend rond af en toe een buitje een klein windje voor de verkoeling. Al met al was het zo slecht nog niet en lagen zelf een tijdje helemaal alleen!     We zijn nog even met de dinghy naar andere snorkelplekjes gevaren, maar waar we ook zijn het is overal even mooi..
Nog enkele fotootjes!
        

        

        
Zo ochtends vroeg in alle stilte wordt er nog op de oude manier gevist wel moderne materialen.. Maar wel leuk om het te zien, de laatste keren was het in Suriname.
        
                                                       Altijd weer een leuk gezicht

Even later zorgde een  flinke regenbui dat het water in een korte tijd erg troebel werd, het was volgens ons eentje van de categorie wolkbreuk, alleen van de bimini hadden we 25 liter water in 10 minuten!..
We kunnen ons hiermee weer een stortbad veroorloven!
Maar aan alles komt weer een einde, we liggen hier nu al weer 4 dagen, en gaan morgen maar even een baaitje verderop kijken Castara Bay is het plan, eens kijken wat we daar allemaal weer tegenkomen. 
Castara bay
Iets meer beschut van de deining, en een klein dorpje wat veel voor de toeristen doet!
Je merkt het aan apartementjes die bij en aan de bestaande huisjes zijn neergezet en ook op zichzelf en aan nieuwbouw
        
                                                   Apartementjes en ook in aanbouw
Na 3 keer ankeren lagen we redelijk naar ons zin, de eerste keer meer werk om hem weer los te krijgen van de stenen (wel een mooi plekje), tweede keer te dicht bij lokale bootjes (we draaien alle kanten op) en de derde keer hoop ik goed, in iedergeval in mooi zand!
Naar de kant gegaan en op zoek naar een geld automaat, winkel en internet!
Maar makkelijker gezegd dan gedaan, even de kant op is een uitdaging vanwege de golven.
We moeten een vlak stukje strand opzoeken zodat we als we ongelukkig gaan surfen door kunnen schuiven maar na enige golven te hebben bekeken hadden we de goede en lagen we halverwege het strand en stapten droog uit! En konden we omhoog klimmen
       
                                                 Ietsje hoger al een mooi uitzicht
Geldautomaat gauw gevonden, internet ook maar ontzettend traag grr... we zouden een film bestand opsturen naar de Antares, maar dit was te traag 1 foto duurde al een eeuwigheid, alleen goed voor mail! morgen misschien beter?
Daarna een winkeltje gezocht en gevonden en wat kunnen vinden voor het eten.
Je kan wel merken dat het "low season" er is veel dicht en winkels leeg.
Maar we kunnen eten, middags weer op tijd terug naar de boot. Morgen maar wat snorkelen etc..
In de namiddag was er nog een trouwerij op het strand we lagen er voor en konden mooi meekijken.
Wel romantisch hoor 
        

In het avondlicht is het een heel mooi plaatsje waar we mooi uitzicht op hadden, de vismarkt op het strand, de lokale bevolking komt weer tot leven, het heen en weer varen van de pendelbootjes naar de visbootjes, netten werden weer klaargemaakt etc.. wat hebben we het heerlijk naar ons zin
        
Volgende ochtend hadden we een Spanje gevoel, verschillende bootjes om ons heen te vissen met seine netten, slepen, gooi netten etc.. Dit hadden we niet meer gezien sinds Spanje! gezellig hoor zo om je heen

         
        

Toevallig was ik ook aan het filmen en heb het vissen met een seine net (Ned. Naam "zegen" ) geheel gefilmd onder en boven water natuurlijk, maar moet nog even een filmpje van worden gemaakt en die verschijnt vanzelf..

Op deze plek zie je vis! we hebben hier in scholen gezwommen dat je het besef onder en boven kwijt raakte! Dit was ook wel een hoogte punt van hier het snorkelen was wat minder, maar dit maakte het wee ruimschoots goed.
       

        
Tja en toch heb je het betere besef als je er midden tussen in zwemt!
Morgen gaan we weer verder naar Sharlotteville om uit te klaren en weer verder naar Grenada! wat eerder als gepland...
Maar er is ook weer een tijd van gaan... En hopen daar zaterdag weer aan te komen..
Voor ons was dit een onvergetelijk Tobago! 
Wie weet komen we nog eens hier? Wat mij betreft wel...
  1 opmerking:

  1. Ha Ron, ben een beetje aan het bijlezen. Prachtig hoor, wat een schitterende beelden! Groet Walewijn

    BeantwoordenVerwijderen