woensdag 29 mei 2013

Eindelijk

Eindelijk konden we er tussenuit.

Nogal een druk tijdje achter de rug, en ze lag er klaar voor.. maar de tijd was er niet.
We woonden al een kleine 4 weken aan boord vanwege een verbouwing thuis, het is nog niet klaar maar als we thuiskomen moeten we er wel in, omdat de boot daarna naar de Breehorn werf gaat om de gasbunnen aan te passen..
Ja, ik doe het niet zelf.. heb er ff geen zin in en ze kunnen het vast beter. Maar we zijn weer in Engeland, met plannen om zuid af te zakken. Een bezoek naar  London staat op de lijst maar dat kan ook in het najaar,  het is geen moeten.
Hup holland hup

Er zijn ook onderweg weer een paar rivieren waar we verder in willen lekker in de blubber laten zakken etc.. waar we dus nog niet zijn geweest.

Dus gingen we maandag de 27e eindelijk even alles uitproberen.
Om 09.00 u vertrokken we uit de haven en de volgende dag om 13.00 uur in de middag knoopten we de touwtjes vast bij de Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club in Lowestoft.
Alles deed  het gelukkig goed behalve een Gps signaal op beide marifoons laat het afweten..1e klus. (kan niet moeilijk zijn)

Onderweg van uit IJmuiden hadden we nog een flinke vloed en werden noord heen geduwd. waar ons gelijk al opviel dat het "vrije varen" al behoorlijk is belemmerd door windmolenparken.
Jammer dat ze deze overal maar neergooien.
We varen  (toeval) er mooi tussen 2 door maar een guardschip werd al zenuwachtig..
Je moet een afstand houden,,?. (0.5 Mijl) In de Engelse parken mag je er doorheen varen, behalve als er werkzaamheden zijn?
In de avond  kakte de wind wat in, en hebben we nog een 4 uurtjes zachtjes de motor er bij gehad. (slaapt ook lekker) maar daarna konden we lekker varen met een ruim inkomende wind, later de fok maar uitgeboomd en meer Noord proberen te halen zodat we een beetje goed voor Lowestoft uit zouden komen met het (sterke) tij.

Met dank aan onze thuiskapteinse
Gistermiddag een beetje regen gehad (Engeland) terwijl in Nederland  het volop zon was..
maar de vooruitzichten zijn goed, overmorgen komt er veel ruimte voor zon (zeggen ze) Dus ...........
Na enkele juttertjes en pinten in de pub (moesten we voor iemand doen) rolden we de kooi in voor een lekker lange nacht.. (+ 2 uur extra)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten