zondag 17 juni 2012

In Southwold aangekomen, liggen nu bij een oude gaffer opzij met een leeftijd van 120jaren, deze zijn ze helemaal aan het restaureren een dure en lange geschiedenis, er werd gister al 2500 kg aan broodjes aan boord gesjouwd voor de ballast en er zou nog wel een paar ton bij komen dachten ze. Een mooi schip… Eerste dag wat rondgehangen boodschappen gedaan met de fiets en een rondje om lekker op tijd de kooi in.. we slapen wat af de eerste week.. heerlijk.

Zaterdag 16 juni Vandaag wat weekend boodschapjes gedaan Jocé de boot wat aan kant gedaan Een lekker bakkie er na en daarna even een kabeljauw gescoord heerlijk..
Een stuk gelopen rond de rivier de Blyth een rondje van 14.2 km weer zie je Engeland eens van een andere kant dan alleen haven en kade's, wij vinden dit een aanradertje
(De gelopen track kan je onderaan bekijken)
En weer een paar leuke foto’s gemaakt, het leuke van ons nieuwe toestel is dat je op google map precies kan zien waar ze zijn genomen! zo ook genodigden bij picasa webalbum waar wij ze opslaan.

Jocé is even aan het kokkerellen gegaan en had een heerlijke maaltijd gemaakt kabeljauw, groene asperges en mais
Eindelijk hebben we een goede over themperatuur meter gevonden en..mais-prikkers! gelijk testen..
Er was genoeg vis er ligt zelfs nog een stuk over voor morgen..

Vandaag (zondag) lijken we wel te gaan vertrekken, het windje is ingezakt naar 15 knopen en zal verder afnemen naar 10 en hopen zo rond 12 uur weg te gaan zo’n 2.5 uur voor de EB hier het is zo’n beetje 30 mijl aan de wind (dat word even wennen) En liggen vanavond denk aan een mooring

Even voor de zonnepaneel/duogen freaks gistermiddag vlagen gehad van 17 amp… het leek wel of hij zijn eigen leven ging leiden, maar met hardere wind draaide hij mooiweg en remde af..
Tot nu toe geen acculader nodig gehad we hebben alleen de walstroom af en toe voor warm water stofzuigen e.d. Overdag hebben we genoeg aan de panelen helemaal als de zon schijnt, dan hebben we veel te veel.
Met zeilen overdag kunnen ook de panelen alles goed bijhouden met bewolking en af en toe een zonnetje. We hebben aan staan een piloot, PC met scherm, koelkast , alle instrumenten, muziek en noem maar op.(in het donker de nodige verlichting en de kachel) in de nacht laten we de sleepgenerator zakken en (we liepen nu wel een 6-8 knopen) hadden ook hier veel te veel vermogen van! Tot nu toe voldoet alles aan verwachting en zelfs meer! Straks gaan we ook de boiler opwarmen met de omvormer, ook het stofzuigen doen we er al mee wat geen probleem is
Hier ons gelopen rondjeRondje blyth weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten